15/08-17 18:58; Opdateret: 15/08-17 19:54

Provestlige oprørere har nedskudt syrisk flyProvestlige oprørere har nedskudt syrisk fly

Oprøre har offentliggjort fotografier af tilfangetaget pilot ved siden af flyvrag.

Damaskus. Det syriske militær siger til det statslige tv i Damaskus, at et af dets krigsfly er styrtet ned i det sydlige Syrien. Det skriver Reuters.

Meddelelsen kommer, få timer efter at provestlige oprørere har sagt, at de har nedskudt et fly og taget dets pilot til fange.

Det statsejede tv-selskab Ikhbariya citerer militære kilder for, at en efterforskning er indledt for at få fastslået, hvad der forårsagede styrtet.

Tv-selskabet har ikke nævnt piloten.

Oprøre havde forinden offentliggjort fotos af piloten, som er i live. Piloten stod ved siden af et flyvrag. Oprørerne siger, at det nedskudte fly var et russisk bygget MiG-fly.

En talsmand for oprørsgruppen Osoud al Sharqiya siger, at flyet blev skudt ned af oprørerne i den østlige provins Sweida nær grænsen til Jordan.

- Piloten bliver behandlet for sine kvæstelser, og vi afhører ham, siger Younis al-Salameh fra oprørsgruppen.

I Sweida provinsen er der en front, hvor den syriske hær sammen med en iranskstøttet milits har oprettet kontrolposter og grænseovergange i de seneste dage.

Det er overvejende den vestligt støttede Frie Syriske Hær, som har kontrol over Syriens sydvestlige grænse til Jordan og Israel. Området er ikke omfattet af en våbenhvileaftale, som er aftalt sammen med Rusland og USA.

Den Frie Syriske Hær, der får støtte fra et kommandocenter i Jordan, som ledes af arabiske og vestlige allierede, siger, at flyet blev skudt ned under voldsomme kampe.

Oprørsgruppen siger, at den har været tvunget i defensiven i den seneste tid, fordi en jordansk-støttet milits har trukket sig væk fra grænseområdet.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx