Af Daniel Seistrup - 17/01-18 16:21

Håndboldskandale tager ny drejning: Spillere har delt private billeder - nu går det ud over dem selvHåndboldskandale tager ny drejning: Spillere har delt private billeder - nu går det ud over dem selv

Onsdag ramte en stor skandale norsk håndbold.

storybild

(Billede: Björn Lindgren/TT)

Det skete, da den kvindelige landsholdsstjerne Nora Mørk offentligt luftede sin mistanke mod spillere på det norske herrelandshold for at være i besiddelse af private billeder af hende efter, at hendes telefon i efteråret var blevet hacket.

Norges herrelandshold spiller lige nu EM i Kroatien, og derfor kommer skandalen meget ubelejligt, mener de. Derfor svarer anføreren for herrelandsholdet nu igen.

»Vi (herrelandsholdet red.) er alle uenige i måden, at det her er kommet frem på og på tidspunktet, det kommer. Det første, jeg gjorde, var at ringe til Nora. Jeg forklarede mit synspunkt, men jeg har også talt med hende om det tidligere. Jeg har forsøgt at fortælle hende, at vi er et samlet hold, der støtter Nora,« sagde den norske landsholdskaptajn, Bjarte Myrhol ifølge VG.

LÆS OGSÅ: Landsholdsstjerner kan ikke forklare det: 'Det sker også for de andre'

Han mener, at det er meget ærgerligt, at hele sagen nu bliver rystet op i medierne, fordi landsholdet er til slutrunden i Kroatien.

»Det her skal ikke komme ud på en kampdag (tirsdag red.). Det her er vind eller forsvind for os i et EM. Så det bliver vanskeligt og fjerner fokus. Det er hårdt for os personligt. Vi kæmper for at holde fokus på kampene,« sagde Bjarte Myrhol.

Nora Mørk fik viden om, at hendes private billeder angiveligt florerede blandt de mandlige håndboldspillere, fordi en spiller fra det norske landshold tog kontakt til hende med informationerne.

Hun fortæller, at den eneste grund til, at sagen blæser op nu netop under herrernes EM-slutrunde, er, at det norske håndboldforbund har håndteret sagen dårligt.

Nora Mørk har truet håndbold forbundet med at forlade kvindernes landshold, hvis hun ikke får en offentlig undskyldning.

»De har fortalt mig, at det ikke er hensigtsmæssigt at komme med en offentlig undskyldning, men at jeg kan få den privat. Men for at jeg skal kunne komme videre, så er det vigtigt for mig at få, fordi jeg føler mig alene. Forbundet forstår, at jeg er blevet seksuelt chikaneret, siger de, men at jeg skal vente, fordi herrelandsholdet spiller EM nu,« sagde Nora Mørk.

Norge endte nummer to i gruppe B med to sejre og et nederlag.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx