01/09-17 15:12

Forældrepar dømt for at ville bortføre deres datterForældrepar dømt for at ville bortføre deres datter

Forbipasserende forhindrede forældrepar i at kidnappe 18-årig datter på vej til skole i Holstebro.

Holstebro. Et sjællandsk forældrepar er fredag blevet dømt for at ville bortføre deres datter, som de havde religiøse uenigheder med, ved en skole i Holstebro.

Faren straffes med fængsel i seks måneder, hvoraf fire måneder dog gøres betinget, fordi sagen har været alt for længe undervejs, oplyser Retten i Holstebro.

Datteren var 18 år. Hun var ifølge retten flyttet fra hjemmet på Sjælland på grund af "religiøse og kulturelle uoverensstemmelser".

Men forældrene ville ikke acceptere datterens beslutning. En morgen i januar 2015 tog de til Holstebro for at frihedsberøve hende.

Hun blev fanget, da hun cyklede på vej i skole. Faren trak datteren af cyklen og førte hende hen til en ventende bil. Men den ulovlige mission mislykkedes, fordi forbipasserende satte en stopper for overgrebet.

Ved dommen er faren fundet skyldig i ulovlig tvang og i forsøg på frihedsberøvelse. Også vold, trusler og dokumentfalsk indgår i sagen.

Moren er blevet idømt 60 dages betinget fængsel. Hun havde en underordnet rolle, forklarer retten forskellen i straf.

Såvel manden som kvinden har tidligere været varetægtsfængslet. Men straffen gøres delvist betinget til faren og helt betinget til moren, fordi myndighederne har været for længe om at få sagen afgjort, fremgår det.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter FCK-protester: Nu bliver...
bt.dk
Viktor Fischer: "De havde ikke taget...
bt.dk
21 vanrøgtede hunde blev fjernet fra...
bt.dk
Mand anholdt for drab
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx