14/10-17 04:55

Brandfolk er ved at få overtaget med flammeinferno i USABrandfolk er ved at få overtaget med flammeinferno i USA

De voldsomme naturbrande i Californien har krævet yderligere to liv. Men brandfolk er ved få tæmmet ilden.

San Francisco. Efter seks dages indsats fra en voksende skare af brandfolk på jorden assisteret af brandslukningsfly er det fredag lykkedes at få inddæmmet to at de mest voldsomme brande i vindistrikterne i det nordlige Californien.

Men samtidig er dødstallet siden torsdag øget med to til 35, skriver San Francisco Chronicle.

- Der er nu 17 brande i staten, deriblandt 15 i Nordcalifornien, skriver avisen fredag eftermiddag lokal tid.

Kampen mod flammerne er dog langt fra forbi. Meteorologer har udsendt varslinger om, at det frygtede vindsystem Diablo (djævel, red.) forventes at vende tilbage ved 17-tiden fredag og vare frem til sent lørdag aften.

Djævel-vinden menes at have udløst de brande søndag, som siden har udviklet sig til en naturkatastrofe med et rekordstort antal omkomne og enorme materielle ødelæggelser.

Omkring 5700 "strukturer" er fortæret i flammer. Begrebet dækker over huse, ejendomme, virksomheder, gårde, infrastruktur og andet.

Californiens hidtil værste naturbrand målt på antallet af omkomne fandt sted i 1933 nær Los Angeles, hvor 29 mistede livet.

Denne gang er det gået hårdest ud over amter nær San Francisco.

Mindst 18 er omkommet i Sonoma, ni i Mendocino samt fire i både Yuba og Napa, der lægger jord til USA's nok mest kendte vinmarker.

Dødstallet ventes at vokse i takt med, at snesevis af eftersøgningshold med hunde, der er trænet til at spore lig, bevæger sig gennem de afbrændte områder.

256 beboere i de brandhærgede egne savnes fortsat, oplyser myndigheder til San Francisco Chronicle.

Over 9000 brandfolk er mobiliseret til at få has på flammerne. Hovedparten angriber de to mest destruktive brande. Den såkaldte Tubbs-brand er hovedprioriteten sammen med Atlas-branden.

Fredag morgen var 25 procent af Tubbs-branden inddæmmet, efter at den havde sat ild til et samlet areal svarende til næsten 30.000 tønder land. En tønde land svarer til 5000 kvadratmeter eller fem pænt store parcelhusgrunde.

En endnu større del af Atlas-branden er i løbet af fredag kommet under kontrol.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Mourinho, Sir Alex og så videre:...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx