03/05-18 11:14; Opdateret: 03/05-18 17:53

Sygeplejerske erkender overgreb: Det er noget svineriSygeplejerske erkender overgreb: Det er noget svineri

Voldsomt beruset kvinde blev ifølge anklager voldtaget, da hun lå i aflåst sideleje på københavnsk hospital.

København. En mandlig sygeplejerske erkender, at han en nat i december sidste år forgreb sig seksuelt på en kvindelig patient på et københavnsk hospital.

Dog afviser han anklagemyndighedens påstand om, at overgrebet udviklede sig til en decideret voldtægt.

- Der er ingen tvivl om, at jeg både skammer mig og har dårlig samvittighed, siger den tiltalte torsdag i Københavns Byret.

Den i dag 33-årige sygeplejerske forklarer, at han 9. december var på nattevagt på sygehusets akutmodtagelse, da en meget beruset kvinde blev bragt til stedet.

- Jeg rusker lidt i hende et par gange, men hun reagerer nærmest ikke - andet end nogle mumle-lyde, siger den tiltalte.

Herefter gennemgår han den unge kvindes krop for skader, inden han lægger hende i aflåst sideleje. Den manøvre skal ifølge den tiltalte sikre, at hun ikke bliver kvalt i sit eget opkast.

- Jeg undersøger ryggen ved at trykke ned ad rygsøjlen. Samtidig er hendes strømpebukser også trukket lidt ned, så dele af hendes baller er synlige, og så er det, at jeg bliver fristet, siger den tiltalte.

Den 33-årige mand forklarer detaljeret, hvordan han herefter befølte sin patient med hænderne på baller, anus og i skridtet, inden han gned sin penis op ad hende de samme steder. Det gjorde han et par gange.

- Men så tænker jeg, at det er noget svineri, jeg har gang i. Pludselig vender hun sig om og peger på mig og siger "jeg slår dig ihjel". Det svarer jeg ikke på, for jeg ved godt, at jeg har dummet mig, siger den tiltalte.

Den unge kvinde, der var 24 år på gerningstidspunktet, husker situationen anderledes. I torsdagens retsmøde forklarer hun, at hun ikke havde drukket så meget, men at hun alligevel følte sig lammet og kastede op.

På trods af lammelsen siger kvinden, at hun vidste, hvor hun var, og hvad der skete under hele forløbet. Samlet set mener hun, at overgrebet strakte sig over cirka ti minutter.

- Det er ikke noget, en sygeplejerske skal gøre ved mig. Jeg er i chok. Han prøver at flytte mig ud til kanten af sengen. Han rører ved mig tre-fire gange både analt og ved skeden, men bliver afbrudt, når der kommer personer ind på stuen, siger den tydeligt berørte kvinde, der lå på en firemandsstue.

Hver gang personerne forlod stuen, fortsatte sygeplejersken ifølge kvinden berøringerne, og i sidste ende udviklede det sig til voldtægt.

- I stedet for at det er fingrene, bliver det hans pik, siger kvinden, der kræver en erstatning på 120.000 kroner.

Sagen fortsætter fredag, hvor dommen også ventes.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Det betyder Meghan Markles nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx