24/08-17 07:17

Rambølls omsætning og driftsresultat står stilleRambølls omsætning og driftsresultat står stille

Rambølls økonomiske resultater i første halvår svarer til dem, man opnåede i samme periode sidste år.

København. Det halvårsregnskab, som ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Rambøll torsdag har offentliggjort, ligner på mange måder det, man aflagde for et år siden.

Nettoomsætningen udgjorde også i dette års første seks måneder 5,4 milliarder kroner, og driftsresultatet landede præcist på samme beløb, 278,9 millioner euro.

Dog er der fremgang i resultatet efter skat, der i første halvår 2016 lød på 69 millioner, mens det i år er knap 33 millioner højere.

- Vi har set et solidt resultat i første halvår på tværs af forretningsenheder, især i Norden og i de internationale forretningsenheder for vand og miljø.

- Resultatet i olie- & gasforretningen er også forbedret. Bestyrelsen er tilfreds med vores resultat, som er i overensstemmelse med forventningerne, siger Rambølls koncernchef, Jens-Peter Saul, i en pressemeddelelse.

Netop olie- & gasdivisionen ser ud til at være Rambølls ømme punkt. Men så er der til gengæld gode udsigter i de andre forretningsben.

Rambøll nævner i regnskabet selv seks ordrer fra første halvår, som tilsammen har en værdi af over en milliard kroner.

Det drejer sig blandt andet om bygherrerådgivning på Femern Bælt-forbindelsen, et nyt hovedsæde for tøjkoncernen Bestseller i Brande samt en udvidelse af Helsinki Lufthavn i Finland.

Endelig har virksomheden også sikret sig en kontrakt, hvor en op imod 800 kilometer lang gasledning i Østersøen skal miljøvurderes.

Rambøll beskæftiger over 13.000 mennesker i 35 lande over det meste af verden.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx