05/07-17 17:39; Opdateret: 05/07-17 21:12

To mænd anholdt i Sverige for at tage ulovlige billederTo mænd anholdt i Sverige for at tage ulovlige billeder

Stockholm. To mænd er blevet anholdt i den svenske hovedstad, Stockholm, for at have trængt ulovligt ind på områder for at fotografere og siden dele billeder af beskyttede bygninger og anlæg.

Det oplyser det svenske sikkerhedspoliti, Säpo.

Säpo vil over for nyhedsbureauet TT ikke uddybe, hvem de anholdte er, eller hvor mange bygninger og områder der er blevet taget ulovlige billeder af.

- Det, de mistænkes for at have gjort, er over længere tid at have trængt ind på og taget billeder af beskyttede svenske steder. Billederne er så blevet spredt via sociale medier, siger Säpo-talsmand Simon Bynert til TT.

Han afviser at præcisere, hvor lang tid de to mænd har været i gang.

- At følsom information er blevet spredt på denne måde, ser vi på med stor alvor, siger Simon Bynert.

De to anholdte blev pågrebet af politiet i en forstad til Stockholm onsdag. Det skete ifølge avisen Mitt på spektakulær vis, da den nationale indsatsstyrke firede sig ned fra taget på et højhus og trængte ind i en lejlighed.

Säpo vil ikke præcisere, hvad mændene har taget billeder af. Der er dog med sikkerhed tale om områder, hvor der er fotoforbud. Bygningerne er under skærpet kontrol for at forhindre terror og spionage, hedder det.

- Jeg vil ikke udpege nogen specifikke steder. Ofte drejer det sig om bygninger, som på en eller anden måde er statslig eller kommunal virksomhed, siger Simon Bynert.

- Det kan dreje sig om alt fra atomkraftværk til infrastruktur, telesektoren eller militære steder, siger talsmanden videre til TT.

Det er ikke Stockholms lokale politi, der står for efterforskningen. Det er i stedet Säpo. Årsagen er, at det "i sidste ende handler om at beskytte det demokratiske system og samfundet," forklarer Bynert.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Jobcenter har sendt gigtramte Kim i...
bt.dk
Nu afsløres kronprins Frederiks...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx