28/08-17 20:20; Opdateret: 28/08-17 20:51

Regeringen vil lande lynaftale om afgift på bilerRegeringen vil lande lynaftale om afgift på biler

Statsministeren vil have hurtig aftale om bilafgift. Første møder holdes formentlig onsdag, siger han til TV2.

København. For at sikre bilsalget i fremtiden vil regeringen hurtigst muligt have en aftale på plads om afgifter på biler.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag til TV2.

- Sættemøder om bilafgiften kan formentlig holdes allerede onsdag, så vi om få uger har fundet en løsning på det. Det skylder vi bilsælgerne og Danmark, at der kommer ro omkring, siger han.

Dermed er der lagt op til, at der bliver sat gang i en justering af registreringsafgiften, allerede dagen efter at regeringen tirsdag præsenterer sit samlede skatteudspil.

I sidste uge skrev Politiken, at regeringen vil sænke registreringsafgiften for personbiler, så den fremover bliver 100 procent af bilens pris.

Det har fået bilbranchen til at opfordre til en hurtig afklaring på området, da usikkerheden - og især forventningen om snarligt faldende afgifter - kan få salget af biler til at gå helt i stå.

- Så snart man snakker om biler, bliver der stille. Derfor skal det afklares hurtigt, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2.

Hvad der præcis kommer til at stå i aftalen, er dog usikkert.

Mens regeringen vil have en flad afgift, vil Dansk Folkeparti have en større, teknisk omlægning af bilafgifterne, så beskatningen i stedet finder sted på baggrund af andre kriterier.

Det kunne for eksempel være motorstørrelse, bilens vægt eller CO2-udledning.

I dag betales der en afgift på 105 procent af en bils værdi op til 106.600 kroner og 150 procent i afgift af resten.

Over den seneste tid er der ifølge Berlingskes kilder holdt flere såkaldte hulemøder under radaren mellem regeringen og Dansk Folkeparti, hvor man har drøftet forskellige muligheder for en ændring af registreringsafgiften.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, ønsker ikke over for avisen at kommentere eventuelle møder mellem partiet og regeringen. Han henviser til, at det er fortroligt.

Han ser dog gerne, at regeringen forsøger at lande en hurtig aftale.

Regeringen fremlægger tirsdag sit skatteudspil. Torsdag følger forslaget til finansloven for 2018.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx