19/10-17 21:01

To forgiftede børn blev bevidstløse kort tid efter hinandenTo forgiftede børn blev bevidstløse kort tid efter hinanden

Ni er fortsat indlagt, efter at en familie er blevet forgiftet. Flere børn blev dårlige nogenlunde samtidig.

Haslev. Torsdag formiddag udspillede en ulykkelig situation sig for en familie på 12 i Haslev, hvor to børn er døde af forgiftning.

Trine Lilleng, der er læge hos Region Sjællands vagtcentral, var en af dem, der blev sendt ud til familien. Først lød meldingen, at en 15-årig pige var blevet dårlig med åndedrætsbesvær.

Lægen fortæller, at situationen havde udviklet sig alvorligt, allerede inden hun selv ankom til stedet

- Vi får tilbagemelding fra første ambulance om, at efter de er ankommet, bliver den ene pige bevidstløs og går over i hjertestop, og de starter genoplivning med det samme.

- På det tidspunkt sender vi en læge fra Køge, fordi han er nærmest Haslev. Inden han når frem, får vi en tilbagemelding om, at et barn yderligere er bevidstløs og har fået hjertestop.

- De starter selvfølgelig også genoplivning på det barn, siger Trine Lilleng.

Hun kan ikke den nøjagtige alder på det andet barn, men der er ifølge hende tale om en yngre dreng.

Foruden de to børn, der fik hjertestopbehandling, blev to andre børn hurtigt bragt til sygehuset, da de så kritisk syge ud. Yderligere syv familiemedlemmer blev indlagt på hospitalet, fortæller lægen.

- De kunne selv gå ud til ambulancen, men der var en af de små, der blev båret ud til ambulancen af sine voksne forældre, siger lægen.

To børn er døde som følge af forgiftningen. Det er ikke klart, hvor gamle disse børn var.

Forgiftningen menes at skyldes, at familien har spist svampe, men Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kunne torsdag aften ikke endegyldigt slå fast, hvad forgiftningen skyldes.

Ifølge Trine Lilleng mistænkte man hurtigt på stedet, at der var sket en forgiftning af familien.

- Vi tænker i en forgiftningsbane, når så mange bliver syge efter hinanden. Vi får derfor sendt ambulancer til de øvrige familiemedlemmer, som bliver sendt til forskellige sygehuse, siger hun.

Politiet oplyser, at der er tale om en familie af anden etnisk herkomst end dansk. Ifølge TV Øst er der tale om en flygtningefamilie, der er indkvarteret på et tidligere kollegium i Haslev.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx