Af Katrine Frederikke Wandrup - 02/11-17 22:29

Hver femte kvinde føler sig tættere med kæledyret end med sin nærmeste familie Hver femte kvinde føler sig tættere med kæledyret end med sin nærmeste familie

Danskerne elsker deres kæledyr højt. Faktisk mener hver femte kvinde og næsten hver fjerde ung, at de følelsesmæssigt er tættere knyttet til den firbenede end til deres nærmeste familie.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix)

Årsagen til, at mange danskere er tæt knyttede til deres kæledyr, ligger lige for.

»Du får uforbeholden kærlighed fra dit kæledyr, og i forhold til andre mennesker kan dyret ikke kræve så meget af dig, så du kan nøjes med at opfylde ganske få basale krav, som at give det mad,« siger Jill Byrnit, som er psykolog og ph.d. i evolutionspsykologi.

Mere end 880.000 familier holder kæledyr, viser tal fra Danmarks Statistik. En ny undersøgelse fra YouGov viser, at hver femte kvinde, nærmere bestemt 21 procent, føler sig tættere følelsesmæssigt knyttede til deres kæledyr, end de gør til deres nærmeste familie, altså søskende, forældre, børn og bedsteforældre.

Det samme gør sig gældende for unge mellem 18 og 29 år, hvor tallet ligger på 23 procent.

Flere og flere danskere bor alene og har få eller ingen børn. Derfor har de masser af tid, penge og følelsesmæssigt overskud, som de kan give til deres firbenede ven, der i højere og højere grad bliver betragtet som en del af familien.

»Den mere egoistiske side af vores relation til dyr er, at vi måske er blevet så selvtilstrækkelige, at vi ikke rigtig orker andres krav, og derfor er det dejligt at have en hund eller kat, som ikke kræver noget og som gerne vil være sammen med dig. Så kan du leve helt, som du vil,« mener Jill Byrnit.

Desuden påpeger hun, at de færreste danskere har den store praktiske erfaring med natur og dyr, så dyr bliver for os koncentreret omkring vores følelsesmæssige relationer til dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx