07/11-17 13:49; Opdateret: 07/11-17 14:44

Thulesen vil sende syrere hjem til RaqqaThulesen vil sende syrere hjem til Raqqa

Når syrere kan vende hjem fra flygtningelejre, så kan de også vende hjem fra Danmark, mener Thulesen Dahl.

København. Tusindvis af syrere er vendt hjem fra flygtningelejre til sønderbombede syriske byer som Raqqa. Og de bør få følgeskab af syrere i Danmark, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

I Folketingets spørgetime opfordrer Thulesen Dahl statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at skrue markant op for hjemsendelserne af blandt andre syrere, som har fået midlertidigt ophold i Danmark.

- Raqqa er blevet befriet, og vi ser reportager om, at syrere vender hjem fra flygtningelejre og står foran døren til deres sønderbombede huse.

- Hvorfor skal den syrer, der er kommet til Danmark, ikke også stå foran sin dør og med hjælp fra Danmark være med til genopbygningen?, spørger Thulesen Dahl.

Dansk Folkepartis formand mener, at regeringen i stedet for at fokusere på hjemsendelser udelukkende er optaget af at få midlertidigt beskyttede flygtninge i job.

Det er vejen til, at de bliver i Danmark frem for at tage hjem og hjælpe med genopbygningen, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Den debat synes jeg, er helt fraværende. Når man er i Danmark som midlertidigt beskyttet, skal det være midlertidigt.

- Når man har mulighed for at vende hjem til sit fædreland, så skal man gøre det, siger Thulesen Dahl.

Han henviser til, at den ikke-vestlige indvandring nu koster de danske skatteydere 33 milliarder kroner om året.

- Bum. Det er noget af en omgang, når vi også skal have råd til ældrepleje, skoler og sygehuse. Derfor skal vi diskutere andre tiltag, siger Thulesen Dahl.

Lars Løkke Rasmussen fremhæver, at regeringen med opbakning fra Dansk Folkeparti i flere omgange har strammet muligheden for at få permanent ophold i Danmark. Også muligheden for repatriering er blevet forbedret, siger Løkke.

Efter spørgetimen går Løkke i rette DF-formanden:

- Det kan ikke nytte, at man har så enøjet et syn. At man mener, det er bedst, at flygtninge ikke kommer i job, for så får de ikke lyst til at rejse hjem, siger Løkke.

- De fleste ting i livet handler om at finde en balance. Det gælder også her.

- Jeg abonnerer ikke på synspunktet om, at personer, der får asyl, ikke skal lære vores sprog og ikke skal ind på vores arbejdsmarked, for så rejser de aldrig hjem. Hvis de ikke kommer i arbejde, skal vi jo forsørge dem, siger Løkke.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, undlader efter spørgetimen at gå ind i debatten. På spørgsmålet om, hvorvidt hun lige som DF ønsker at sende syrere hjem til eksempelvis Raqqa, siger hun:

- Det tør jeg ikke udtale mig om. Det afhænger fuldstændigt af situation i de lande, man flygter fra, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Idéen om, at man kan få en midlertidig beskyttelse i Danmark for derefter at vende hjem, er grundlæggende god. Men jeg har ikke forudsætninger for at vurdere, om det kan ske nu.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx