17/08-17 08:07

Kritik undrer teaterchef: Nødvendigt med fribilletterKritik undrer teaterchef: Nødvendigt med fribilletter

Det Kongelige Teater uddelte sidste år fribilletter for seks millioner kroner - svarende til 18.985 billetter.

København. Det Kongelige Teater kritiseres for at have uddelt næsten 19.000 fribilletter sidste år. Men det er nødvendigt, og der bliver ikke uddelt billetter til højre og venstre.

Sådan lyder kommentaren fra Det Kongelige Teaters teaterchef, Morten Hesseldahl. Han er overrasket over, at Rigsrevisionen kritiserer, at teatret i 2016 har uddelt 18.985 fribilletter til en samlet værdi af seks millioner kroner.

Han peger på, at antallet skal ses i lyset af, at teatret sidste år havde omkring 780.000 besøgende.

- Antallet lyder umiddelbart af meget, men det er ikke et særlig stort tal, når man ser på det store antal aktiviteter, vi har, siger han.

Morten Hesseldahl mener ikke, at teatret umiddelbart bør uddele færre gratis billetter. Han har svært ved at forstå kritikken, da Rigsrevisionen ifølge ham tidligere har sagt god for teatrets retningslinjer på området.

- Det er hensigtsmæssigt og nødvendigt, at vi stiller fribilletter til rådighed efter de retningslinjer, som Rigsrevisionen også har sagt o.k. til, siger teaterchefen.

Han vil nu tage en snak med Rigsrevisionen om kritikken.

Billetterne er blandt andet blevet foræret til medarbejdere, ansatte i Kulturministeriet, kunstnere, samarbejdspartnere og gæster.

Det Kongelige Teater får desuden kritik for opkrævning af gebyrer, udleje af lokaler uden gennemsigtige priser og for at have ansat for mange topchefer.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx