06/11-17 16:04

Britisk missionær dræbt i NigeriaBritisk missionær dræbt i Nigeria

Efter flere uger i fangenskab er tre briter frigivet. En fjerde brite blev dræbt under fangenskab.

London. En britisk missionær, som blev bortført i Nigeria i oktober, er blevet dræbt af sine bortførere. Det oplyser de britiske myndigheder.

Tre andre briter, som blev bortført samtidig med den dræbte, er løsladt, oplyser det britiske udenrigsministerium.

- Efter flere uger i fangenskab er briterne Alanna Carson, David Donovan og Shirley Donovan blevet løsladt. En fjerde brite, missionæren Ian Squirle, blev dræbt under fangenskabet, hedder det i en pressemeddelse fra ministeriet.

Det vides ikke, hvilken gruppe, der stod bag bortførelsen. Omstændighederne omkring deres løsladelse og omkring Squirles død er også uklare.

- Vi støtter familierne til de bortførte. Vores stab vil fortsætte med at gøre alt, hvad der er muligt for at støtte familierne.

De fire briter blev bortført i Niger Delta-regionen 13. oktober. Siden har både de britiske og de nigerianske myndigheder forsøgt at forhandle om at få dem frigivet.

Nigeria har længe kæmpet med opsigtsvækkende sager om bortførelser, hvor forskellige grupper kræver løsesum for at frigive gidsler.

Igennem fem årtier har Nigeria været Afrikas største olieproducent.

Olieproduktionen har haft kæmpemæssige omkostninger i Niger Deltaet, der strækker sig fra Benin-floden i det sydlige Nigeria til Imo-floden i øst – et område på cirka 25.900 kvadratkilometer.

Stammerne i regionen ligger i konflikt med regeringen og multinationale olieselskaber på grund af udnyttelsen af området.

Kampen om olie har givet næring til utallige etniske konflikter. I 1990'erne førte det til dannelsen af militser og en militarisering af Niger Deltaet.

Disse konflikter er blevet dæmpet, men bortførelser og spredte angreb fortsætter.

Nigeria er Afrikas mest befolkningsrige land med omkring 186 millioner indbyggere.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx