27/11-17 12:51; Opdateret: 27/11-17 15:08

Minktyve taget på fersk gerning - politiet rådgiver avlereMinktyve taget på fersk gerning - politiet rådgiver avlere

Politiet opfordrer minkavlere til fokus på sikkerhed. Fire mænd er anholdt med skind for knap 400.000 kroner.

Aarhus. Fire mænd i alderen 30-38 år er blevet anholdt for organiseret tyveri af minkskind.

Det oplyser politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest (SEV), der i samarbejde med Nordjyllands Politi har gennemført en målrettet efterforskning mod tyveri af minkskind.

De fire mænd blev tidligt mandag morgen anholdt med bilen fuld af minkskind, som politiet mener er stjålet ved Tranum i Nordjylland.

- En foreløbig opgørelse viser, at skindenes værdi ligger i omegnen af 390.000 kroner, siger anklager Rasmus Gyldenløve Jensen.

I et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus er de fire mænd mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger. De erkendte indbruddet i minkfarmen, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Vicepolitiinspektør Mogens Vegger fra SEV mener, at nattens aktion er et godt eksempel på, hvordan specialgruppen kan understøtte en politikreds i indsatsen mod organiseret kriminalitet begået af omrejsende kriminelle grupper.

- Vi har tidligere set, at der på denne tid af året bliver begået en del indbrud på minkfarme, og derfor har vi særligt fokus på området, siger Morten Vegger i en pressemeddelelse.

Politiet er også i andre dele af landet opmærksom på, at minkfarme på denne tid af året er særligt attraktive for tyveknægte. Minkene er pelset, og minkfarmenes lagre bugner af dyre skind.

Det har fået Syd- og Sønderjyllands Politi til at skrive til de omkring 250 minkavlere i politikredsen og opfordre dem til at se kritisk på sikringen af deres ejendom.

Avlerne bør blandt andet tjekke alarmer, adgangsforhold og sikkerhedsrutiner. Desuden opfordrer politiet minkavlerne og deres naboer til at blive aktive nabohjælpere, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat udtaler:

- Det gælder om at se sin virksomhed med tyvens øjne. Er mine vinduer og døre sikret godt nok? Er det nemt at læsse skindene på en lastbil og køre afsted med dem?

Ud over brevet vil politiets sikringsrådgivere personligt kontakte en række udvalgte farme og pelsningscentraler og tilbyde gratis sikkerhedsrådgivning - eventuelt sammen med forsikringsselskaberne.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Her er DRs nye underholdningsprogram:...
bt.dk
Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx