05/07-17 19:54; Opdateret: 05/07-17 20:51

77 på vej til marked dræbt i trafikulykke i Centralafrika77 på vej til marked dræbt i trafikulykke i Centralafrika

Bangui. Flere end 70 personer har mistet livet i en trafikulykke i Den Centralafrikanske Republik (CAR). Det oplyser hospitalskilder ifølge nyhedsbureauerne AFP og NTB.

Bangui. Flere end 70 personer har mistet livet i en trafikulykke i Den Centralafrikanske Republik (CAR). Det oplyser hospitalskilder ifølge nyhedsbureauerne AFP og NTB.

Ulykken skete tirsdag, og de mange dræbte var ifølge meldinger i lokale medier på vej til et ugentligt marked.

En kilde oplyser til AFP, at mindst 77 mennesker omkom i ulykken, der skete mellem byerne Bambari og Ippy i den centrale del af landet.

- 59 lig blev fragtet til et lokalt hospitals kapel. 18 andre blev transporteret fra stedet af pårørende, siger Michel Zahandji, der er talsmand for hospitalet i Bambari.

De pårørende vil selv få de omkomne begravet.

Organisationen Læger Uden Grænser oplyser, at 60 personer bliver behandlet for kvæstelser på hospitalet. Lokale medier og sygehuskilder melder dog om 75 kvæstede, skriver NTB.

Nogle af de kvæstedes tilstand er kritisk.

Markedet, som ifølge den lokale Radio Ndeke Luka var målet for de mange mennesker, ligger i Maloum. Det bliver holdt en gang om ugen.

- Det var en stor lastbil, der transporterede tonsvis af varer og mennesker til det ugentlige marked i Maloum. Den væltede om på siden med hele sin last, siger Abel Matchipata, borgmester i Bambari, ifølge AFP.

En lokal betjent oplyser, at årsagen til ulykken muligvis skyldes en teknisk fejl eller for tung last i køretøjet. En formel undersøgelse skal nu klarlægge den præcise årsag.

Hubert Tchenebou bor nær ulykkesstedet. Han fortæller til AFP, at det ikke er første gang, at en proppet lastbil kører galt i området.

- Der er politi og FN-styrker her, men de lader køretøjer passere forbi, selv om de er proppet til randen med mennesker, siger Tchenebou.

Den sparsomme offentlige transport i Den Centralafrikanske Republik betyder, at mange indbyggere ofte rejser mellem byerne i fyldte lastbiler. Køretøjerne er ofte i dårlig stand.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx