23/11-17 14:49; Opdateret: 23/11-17 15:54

Tiltalt for overgreb på 28 piger: Langt fra min tankegangTiltalt for overgreb på 28 piger: Langt fra min tankegang

Pædagogmedhjælper har aldrig bevidst rørt ved eller kysset børn, forklarer han i Retten i Odense.

Odense. En 55-årig håndboldtræner og pædagogmedhjælper nægter sig skyldig i alle anklager om at have blufærdighedskrænket 28 små piger og om at have forgrebet sig seksuelt på en af dem.

- Jeg forstår det virkelig ikke. Det er langt væk fra min tankegang, siger den tiltalte, da han torsdag afgiver forklaring i Retten i Odense.

Den tiltalte arbejdede som pædagogmedhjælper i en SFO på en skole i det nordlige Odense, mens han i fritiden var træner i den lokale håndboldklub. Det var her og i mandens hjem, at overgrebene skal være sket.

Gennem 18 år har træneren ifølge anklagemyndigheden kysset pigerne - i flere tilfælde med tungekys - og rørt dem på brystet, maven og i skridtet både under og udenpå tøjet.

Men manden, som i retten er iklædt en grøn sweater, kan ikke genkende de mange anklager, som pigerne har rettet mod ham. Han har aldrig haft intentioner om at røre pigerne på upassende måder, fortæller han.

- Jeg har aldrig nogensinde bevidst taget hånden ind under en trøje. Men hvis de har haft en løs T-shirt på, kan jeg ikke benægte, at min hånd har rørt et stykke, siger den 55-årige.

- I alle årene har jeg været meget bevidst om de her ting. Det gør man jo bare ikke. Det har jeg altid tænkt på - netop for at passe på mig selv også, lyder det fra den tiltalte.

En af pigerne og to forældre er mødt op i retten for at vidne i sagen, som er begyndt torsdag. En video bliver ligeledes vist i retssalen, hvor en anden pige forklarer, hvordan pædagogen har krænket hende i mindst tre år.

Overgrebene skete både i SFO'en, til håndbold og i mandens hjem og begyndte, da hun gik i 1. klasse. Pædagogmedhjælperen fandt på en gemmeleg i mørke, som han ofte legede med pigerne, han kalde sine "yndlingspiger".

I mørket i gymnastiksalen og i hans eget hjem gemte han sig med en eller flere af de små piger. Mens de sad på hans lår, nussede og rørte han dem under trøjen og i bukserne, lyder anklagen fra pigen i videoen.

- Jeg turde ikke gå væk, når han gjorde det. Jeg havde en frygt. Han blev sur, når tingene ikke blev, som han ville have det.

- Vi tænkte, at det han gjorde var okay, fordi han var voksen, siger pigen, som nu er teenager.

Da krænkelserne begyndte at ske oftere, tog hun afstand fra den tiltalte pædagogmedhjælper. Hun gemte sig fra ham i frikvartererne og fortalte ikke nogen om det, der foregik.

Sagen fortsætter mandag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Harry har valgt sin forlover...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx