Af Christian Hansen - 18/07-17 13:52

FBI ledte efter mafia-drabsmand i årtier: Nu har de fundet hans hemmelige rumFBI ledte efter mafia-drabsmand i årtier: Nu har de fundet hans hemmelige rum

En amerikansk kvinde har endelig fået vished for, hvad der er sket med den mand, der for 37 år siden gjorde hende til enke og enlig mor til to drenge.

FBI har siden 1980 ledt efter Donald Eugene Webb, der har været efterlyst for mordet på politibetjenten Gregory B. Adams. Sagen har været en af de længstvarende uafsluttede drabssager, der involverer en betjent, i FBI’s historie, og sagen har sat rekord i at være på listen over forbundspolitiets meste eftersøgte i flest år.

Det skriver Washington Post.

Donald Eugene Webb var kendt som en karrierekriminel juveltyv, der var en del af et netværk, der angiveligt afsatte sine varer til den lokale mafia.

Hvad der præcist skete den skæbnesvangre decemberdag i 1980 er uvist. Men efterforskerne formoder, at Webb i sin bil blev standset af Adams, hvorefter de kom i karambolage. Adams blev skudt to gange i brystet med sin egen pistol, men der blev fundet to typer blod på gerningsstedet, hvorfor politiet hele tiden har regnet med, at Webb også blev ramt af skud i forbindelse med tumulten, da en nabo mener at have hørt skud fra to forskellige typer våben.

Webb blev hurtigt mistænkt for at stå bag drabet. På gerningsstedet blev der fundet et kørekort tilhørende en afdød mand, der tidligere havde været gift med den kvinde, Webb dengang var gift med. Blod på stedet matchede også Webbs blodtype.

Men selvom politiet udstedte en dusør på 100.000 dollar, forblev sporet koldt. Webb var forsvundet.

Sidste år fik Webb’s enke, Mary Ann Jones, dog et opkald fra FBI. Uden at komme nærmere ind på, hvordan politiet igen var kommet på sporet af morderen, blev Mary Ann Jones informeret om, at FBI havde ransaget politimorderens anden kones adresse. Her blev der fundet noget ganske opsigtsvækkende: Gemt inde i et skab var der en hemmelig dør, der kun kunne åbnes indefra. Og bag døren fandt politiet et hemmeligt rum, hvori der lå en stok.

I fredags lod sagen til at få en ende. Politiet rykkede nok engang ud til adressen med det hemmelige rum. Denne gang medbragte politiet skovl og spade. I haven fandt FBI liget af Donald Eugene Webb, blev det senere slået fast. Det formodes at han døde i 1999, og at stokken fundet i det hemmelig rum skyldes, at Webb blev ramt i benet under skududvekslingen i 1980.

»Selvom det er beklageligt, at Hr. Webb aldrig vil blive retsforfulgt for hans forbrydelser, håber vi at familien (til den dræbte, red.) kan finde en afslutning i sagen ved at vide, at den formodede morder er blevet lokaliseret,« lyder det i en erklæring fra FBI.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx