Af Christian Hansen - 19/07-17 08:38

Unge har sovet på fortov - ligger i kø for et par skoUnge har sovet på fortov - ligger i kø for et par sko

Unge sko-entusiaster har tilbragt natten foran en butik i København for at købe et par sko til videresalg. De ser det som et arbejde, fortæller de.

storybild

(Billede: Christian Hansen)

En af de unge er 17-årige Jeanette Fischer. Hun tog i går eftermiddag fra bopælen i Hillerød for at komme forrest i køen til salget af et par særlige sneakers, som lanceres i dag.

»Jeg gør det som et arbejde, og jeg bruger pengene fra sidste gang, jeg lå i kø. Der fik jeg 4.000 kroner i overskud,« siger hun til BT.

Jeanette Fischer, der begynder i 3.g efter sommerferien, tjener normalt penge som tjener i en restaurant, men hun supplerer indkomsten ved at overnatte på gaden, når nye, specielle sko i begrænset udgave, som det er tilfældet i dag, kommer til salg.

»Nogle synes, det er dumt, fordi jeg måske kun tjener 400 kroner denne gang, da vi kun må købe ét par hver. Og min mor synes, det er latterligt, men at jeg skal gøre det, fordi det er noget, jeg går meget op i,« siger hun.

14-årige Rasmus Husted Prominzl er også på jagt efter et par sko, som han kan lave profit på, og han har også udset sig de nye Adidas ‘Ultra Boost Mid Run Thru Time,’ som den særlige kondisko hedder.

»Jeg ligger i kø, fordi mange vil have fat i skoen, så der er penge i at sælge den videre. Mens jeg har ligget her i køen, er jeg blevet tilbudt 500 kroner i merpris, men jeg beholder den i et par måneder, så den stiger i værdi,« siger han.

Rasmus Husted Prominzl, der begynder på efterskole efter sommerferien, ankom til køen klokken 20 i går aftes og har også overnattet på gaden. Og selvom hans forældre ikke er helt trygge ved at lade teenageren være ude om natten, så har han alligevel fået lov.

»Mine forældre var utrygge i starten, men de ved, at jeg ikke er alene, og de er bare glade for, at jeg har fundet en måde at tjene nogle penge på,« siger han.

Jeanette Fischer fortæller, at det er sjovt og slet ikke utrygt at overnatte på fortovet midt i indre by.

»Det er mega hyggeligt, fordi vi er en gruppe, der har samme interesse, og fordi vi har campet sammen før.«

Salget af de særlige sneakers begynder klokken 10.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx