20/09-17 20:12; Opdateret: 20/09-17 21:46

Orkan får Puerto Rico til at gå i sortOrkan får Puerto Rico til at gå i sort

Puerto Ricos 3,5 millioner indbyggere står uden strøm, da orkanen Maria har forårsaget kæmpe nedbrud.

Santo Domingo. Hele Puerto Rico er gået i sort, da orkanen Maria har forårsaget strømnedbrud på hele øen. Det rapporterer BBC.

Det er personer fra Puerto Ricos katastrofeberedskab, der oplyser, at samtlige af øens 3,5 millioner indbyggere står uden strøm.

Også borgmesteren i San Juan bekræfter ifølge tv-stationen NBC, at hele hovedstaden er ramt af strømnedbrud.

Orkanen Maria gik i land i Puerto Rico onsdag.

Abner Gómez, der står i spidsen for katastrofeberedskabet, oplyser til BBC, at orkanen har ødelagt "alt på sin vej".

Han opfordrer alle øens indbyggere til at holde sig inden døre og blive hjemme helt frem til fredag på grund af risikoen for flyvende murbrokker og væltede træer.

- Når vi på et tidspunkt bliver i stand til at forlade vores hjem, vil vi finde en ødelagt ø, siger han på et pressemøde ifølge dpa.

Efter at være gået i land har orkanen tilsyneladende tabt pusten en smule og angives til at være en kategori 3-orkan. Den raser med en vindstyrke op til 185 kilometer i timen.

Flere steder på øen bliver der onsdag aften dansk tid meldt om oversvømmelser. Flere lokalsamfund skal ifølge nyhedsbureauet dpa være helt ødelagt, mens både private og offentlige bygninger er blevet skadet.

Orkanen har også revet hustage af og forvandlet lavtliggende gader til floder af mudder og affald, skriver Reuters. Også flere hospitaler skal være beskadiget af det voldsomme uvejr.

Puerto Ricos guvernør, Ricardo Rossello Nevares, har bedt præsident Donald Trump om at erklære det amerikanske territorium i undtagelsestilstand.

- Gud er med os. Vi er stærkere end enhver orkan. Sammen vil vi rejse os igen, skriver Rossello på Twitter ifølge Reuters.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Bombe i Venstre: Løkke vil fyre Søren...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
9-årig pige forsvandt til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx