29/07-17 09:13

Sigtelse: Dansker skar restauratør i halsen i GenèveSigtelse: Dansker skar restauratør i halsen i Genève

Udenrigsministeriet bekræfter over for BT, at en dansker er blevet udleveret fra Spanien til Schweiz.

København. En 32-årig dansk mand er blevet udleveret fra Spanien til Schweiz, hvor han er sigtet for et drabsforsøg i Genève i 2013.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for BT.

Avisen citerer det schweiziske medie 20 Minutes for, at danskeren i juli blev udleveret til Schweiz. Her er han mistænkt for at stå bag et drabsforsøg i Genève på en restauratør i november 2013.

Sigtelsen går på, at restauratøren havde opdaget, at der var indbrud i hans bil. Da han kom hen til bilen, tog han tyven på fersk gerning. Tyven vendte sig om og skar restauratøren i halsen og flygtede.

Offeret fik skåret en vene over i halsen, og billeder fra gerningsstedet viste, at han led et massivt blodtab af angrebet.

Han svævede efterfølgende mellem liv og død, og han er i dag delvis lammet og lider af nedsat evne til at tale, skriver BT.

Selv om gerningsmanden efterlod dna-spor, havde det lokale politi umiddelbart ikke held med at finde frem til overfaldsmanden. Først i 2014 fik politiet et gennembrud.

Her dukkede et match af gerningsmandens dna op i Frankrig.

En hjemløs mand havde angrebet nogle brandfolk, der var blevet tilkaldt for at hjælpe ham.

Den hjemløse mands dna viste sig at stemme overens med gerningsmanden fra Genève. Desuden matchede identiteten på en dansk mand, hvis familie havde meldt ham savnet i 2013.

Schweizisk politi udstedte efterfølgende en international arrestordre på danskeren, og i marts måned i år lykkedes det at få ham anholdt, da han landede med et fly i Barcelona.

BT skriver, at han ved det indledende retsmøde i Schweiz erkendte at have opholdt sig i Genève i nogle dage i november 2013, men han nægter sig skyldig i drabsforsøget.

I forbindelse med sin varetægtsfængsling skal han desuden gennemgå en psykisk udredning.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx