Af Mathias Tuxen - 30/09-17 10:03

Elev fandt GENIALT smuthul til eksamen - nu hylder læreren hamElev fandt GENIALT smuthul til eksamen - nu hylder læreren ham

Til årests første eksamen på et college i den amerikanske delstat Maryland fandt en elev et smuthul i eksamensreglerne, og udnyttede det på en genial måde. Underviseren havde bestemt, at eleverne måtte medbringe ét stykke papir med noter i størrelsen '3x5', men ikke udspecifieret i hvilken måleenhed.

Det var den unge studerende Elijah Bowen, som mødte op til sin eksamen med et noteark, der fyldte hele skrivebordet og mere til. Hans professor, Reb Beatty, havde skrevet ud til eleverne, at de måtte medbringe et ark med noter, som målte 3x5, men bare ikke om det var i inches eller foot (amerikanske mål). Og det smuthul udnyttede Elijah Bowen derfor på bedste vis.

Det skriver ABC News.

Hans medbragte ark med noter målte nemlig intet mindre end 91 centimeter gange 150 centimeter, hvilket svarer til 3x5 fod og ikke 3x5 inches, som kun er 7,5 centimeter gange 12,7 centimeter, hvilket hans professor oprindeligt havde haft i tankerne. Aftenen før var Elijah Bowen i tvivl om, hvorvidt han overhovedet ville få lov til at tage det store noteark med ind i klasselokalet. Han valgte at prøve lykken.

»Det var fantastisk. Jeg var fuldstændig chokeret,« siger Bowen. »Jeg troede, at der var en fem procents chance for, at han ville lade mig bruge det.«

I første omgang anså hans professor det store noteark som et forsøg på snyd, men efter at Elijah Bowen påpegede, at der aldrig var blevet specificeret om det var 3x5 inches eller 3x5 foot, fik han tilladelse til at bruge sine mange noter. Professor Reb Beatty måtte i sidste ende også indrømme, at han var imponeret over elevens snilde.

»Jeg var faktisk meget glad på hans vegne. Det kræver en studerende med en vis intelligens for at gennemskue det smuthul, som så faktisk også er dristig nok til at virkeliggøre det og forsøge sig med det,« fortæller han.

Elijah Bowen bestod da også eksamen med 140 ud af 150 point i finans og regnskab.

Reb Beatty har efterfølgende delt et foto af den kløgtige elev på Facebook, hvilket i skrivende stund er blevet delt mere end 30.000 gange.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx