Af Niels Pedersen - 06/05-18 20:05

Sundhedsskadelig røg under brand: 'Gå indenfor og luk døre og vinduer'Sundhedsskadelig røg under brand: 'Gå indenfor og luk døre og vinduer'

Søndag aften er der opstået en voldsom brand i den historiske bygning Kilden på Kildegade i Horsens, som udvikler kraftig og sundhedsskadelig røg.

Sydøstjyllands Politi opfordrer derfor alle borgere i området omkring Kildegade,Smedegade og Borgmesterbakken om at holde sig inden døre, lukke vinduer og døre og slukke for ventilation.

Det oplyser de i en beredskabsmeddelelse.

​Branden opstod i en bygning på Kildegade 8 kl. 18.23 og er stadig ikke under kontrol. Brandvæsenet arbejder med at få flammerne under kontrol.

Et øjenvidne fortæller til BT, at det er det tidligere kulturhus Kilden, som i dag huser en skole, der står i flammer. Han var til konfirmation i en nærliggende bygning, som i al hast måtte rømmes, da branden i Kilden opstod.

»Der er brand i hele den ene etage, og det ryger voldsomt. Jeg kan hele tiden høre lyden af tagplader, der springer,« siger øjenvidnet, som ikke ønsker at få sit navn frem.

Politiet opfordrer alle til at holde sig på afstand af brandstedet.

Hvis du føler ubehag efter at have indåndet røgen fra branden, skal du kontakte skadestuen. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Kilden blev opført af fagbevægelsen i 1922-23 som forsamlingsbygning og medborgerhus for arbejderne. Horsens Kommune overtog Kilden i 1985 og solgte stedet til Sct. Ibs Skole for 16,8 mio. kroner i 2007.

BT arbejder på at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Efter gigantisk straffe-drama:...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx