01/09-17 11:15

Rådet for Social Udsatte: Pinligt at flere er hjemløseRådet for Social Udsatte: Pinligt at flere er hjemløse

Fejlslagen politik betyder, at samfundet lader flere borgere falde igennem systemet, siger Jann Sjursen.

København. Det er både pinligt og uværdigt, at Danmark, som et af verdens rigeste samfund, lader flere borgere ende i et liv på gaden.

Det mener Jann Sjursen, som er formand for Rådet for Socialt Udsatte.

- Social- og beskæftigelsespolitikken over for udsatte grupper har i årevis været fejlslagen, siger han i en pressemeddelelse.

Den seneste officielle hjemløsetælling viser, at antallet af hjemløse i Danmark fortsat stiger. Fra 2015 til 2017 er der kommet knap 500 flere hjemløse. Tallet er nu oppe på 6635.

- Man løser ikke de bagvedliggende psykiske, fysiske og sociale problemer med beskæftigelsespolitiske paroler om, at det skal kunne betale sig at arbejde, siger Jann Sjursen.

I slutningen af september fremlægger børne- og socialminister Mai Mercado (K) en handlingsplan mod hjemløshed. Her håber Jann Sjursen, at hun vil tage hånd om nogle af de strukturelle problemer, som fører til hjemløshed.

- Sociale indsatser er afgørende. Men de får ikke effekt, hvis ikke der er billige boliger og tilstrækkelige ydelser, så huslejen kan betales, siger Sjursen.

Han mener, at kommunen skal have større mulighed for at give tilskud til husleje. Det kan være, når borgere bliver ramt af eksempelvis kontanthjælpsloft og andre beskæringer.

- Det burde regeringen have prioriteret i finansloven for 2018, siger Jann Sjursen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Trump: Historisk møde med Nordkorea...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx