29/10-17 11:51

Beredskabet på Sjælland øger indsatsen mod vandstandenBeredskabet på Sjælland øger indsatsen mod vandstanden

DMI har opgraderet prognosen for stigende vandstand, og beredskabet opgraderer også sin forebyggende indsats.

København. I nat øgede DMI sin prognose for den forventede stigning i vandstanden med 20 centimeter, og det får nu beredskabet på Sjælland til at reagere.

Politi, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet og Roskilde Kommune har holdt et statusmøde, der, efter DMI's opjustering af vandstanden, nu tilsvarende opgraderer beredskabets indsats. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

I Jyllinge Nordmark lægger man nu såkaldte "watertubes" ud flere steder, end det skete i går. Det er fyldende dæmninger, der skal forhindre oversvømmelser.

I Roskilde er man i Inderhavnen i gang med at sikre mod oversvømmelser flere steder, mens Vikingemuseet også er i gang med en beredskabsplan.

Politiet opfordrer samtidig alle andre til ikke at køre til Jyllingeområdet eller havneområdet i Roskilde, da de kan blokere for myndighedernes arbejde.

Beredskabet i Vestsjælland har nu sikret sig mod oversvømmelser på Holbæk Havn, men Midt- og Vestsjællands Politi skriver også, at det forventes, at der kan ske oversvømmelse andre steder i Holbæk.

Foreløbigt er der ingen problemer på havnen i Nykøbing Sjælland, men myndighederne holder øje med situationen der og i Kalundborg og på Reersø.

I nattens løb er væltet 11 træer rundt omkring. Træerne er fjernet fra vejene igen. Der er ingen, der er kommet til skade.

Midt- og Vestsjællands Politi meddeler, at der fortsat mangler frivillige i Jyllinge Nordmark, og at man kan melde sig på telefonnummeret 61552068.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx