24/11-17 12:32; Opdateret: 24/11-17 22:36

På et døgn er flere fængselsbetjente overfaldet af fangerPå et døgn er flere fængselsbetjente overfaldet af fanger

En fange i Politigårdens Fængsel foregav at skulle på toilettet, men gik i stedet til angreb på betjente.

København. På et døgn er fanger to steder i Danmark gået til angreb på fængselsbetjente. Begge steder er en fængselsbetjent kommet til skade.

En fængselsbetjent blev natten til fredag slået bevidstløs, da en indsat gik til angreb i Politigårdens Fængsel i København.

Det oplyser Fængselsforbundet, der er fængselsbetjentenes fagforening.

Senere fredag eftermiddag blev en fængselsbetjent overfaldet af en fange i Aalborg Arrest. Betjente fik en dyb flænge i ansigtet og slag på kroppen.

Overfaldet i København skete i forbindelse med, at en 39-årige fange foregav at skulle på toilettet.

Men i stedet for at træde af på naturens vegne, angreb han den første af fire fængselsbetjente, der åbnede celledøren.

- Fængselsbetjenten rammes i hovedet af et hårdt slag, mister balancen og rammer et rækværk med hovedet, skriver Fængselsforbundet i pressemeddelelsen.

Herefter angreb fangen de tre andre betjente. Efter voldsom tumult og brug af peberspray fik fængselsbetjentene pacificeret manden.

Episoden var tilsyneladende kulminationen på en nat, hvor fangen i længere tid havde råbt trusler efter personalet og smidt rundt med inventaret i cellen.

Ifølge Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er episoden et udtryk for den rå hverdag, som mange fængselsbetjente oplever.

- Der sidder meget voldsparate fanger rundt omkring, og det her er desværre endnu et tydeligt eksempel på den forråelse, der foregår i fængslerne, siger han.

Efter overfaldet blev den bevidstløse fængselsbetjent kørt på skadestuen med blandt andet løse tænder, en flækket læbe og buler i hovedet.

Fangen blev lagt i sikringscelle og politianmeldt for vold mod tjenestemand.

I Aalborg Arrest reagerer betjente, da de hører en 24-årig fange, der er ved at ødelægge inventar i sin celle. Betjenten, der åbner døren og beder fangen falde til ro, bliver overfaldet øjeblikkeligt.

To andre fængselsbetjente kommer deres kollega til undsætning. De får pacificeret fangen. De før herefter deres kollega på skadestuen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommedag for Peter Madsen: Se de fire...
bt.dk
Cykelrytter troede, han havde...
bt.dk
Sexrådgiver får ofte samme spørgsmål:...
bt.dk
Magnussens boss laver om: 'Hele vores...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx