06/01-18 21:20

Flere unge beretter om social kontrol til opholdsstedFlere unge beretter om social kontrol til opholdssted

Udlændingeministeren mener, at de mange henvendelser vidner om alvorlige problemer.

København. Antallet af unge, der henvender sig til Red-Safehouse, som driver to skjulte opholdssteder for unge på flugt fra såkaldte æresrelaterede konflikter, er steget de sidste otte år.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Antallet af henvendelser er steget fra 88 i 2008 til 307 i 2017. Det resulterede i, at der i løbet af sidste år var 166 beboere tilknyttet Red-Safehouse. Det er det højeste antal nogensinde.

- Jeg tror desværre, at vi kun har set toppen af isbjerget, hvilket blandt andet kan skyldes skam, skyld og frygt hos de unge, siger Anita Johnson, direktør hos Red-Safehouse, til Jyllands-Posten.

Også rådgivningstilbuddet Etnisk Ung oplever, at der har været en stigning af unge, oftest med muslimsk baggrund, som har henvendt sig. Fra 397 i 2008 til 1258 i 2017.

Ifølge Susanne Willaume Fabricius, projektleder hos Etnisk Ung, er det stigende antal henvendelser ikke nødvendigvis ensbetydende med, at der i dag er flere unge, som er udsat for for eksempel social kontrol end tidligere.

- Det er snarere et udtryk for, at der er flere unge, som i dag tør bede om hjælp, og som ved, hvor de kan søge den, siger hun til Jyllands-Posten.

Siden 2006 har Rigspolitiet registreret anmeldelser og sager vedrørende de såkaldte æresrelaterede konflikter og forbrydelser fra landets politikredse.

De seneste tal viser, at der i 2016 blev registreret 156 anmeldelser og sager. Det er det højeste antal i syv år.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener, at de mange henvendelser vidner om "alvorlige problemer".

- Jeg er stærkt optaget af at få gjort op med den sociale kontrol, vi ser i mange indvandrerfamilier, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
47 Fakta-butikker dømt til at lukke:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx