27/10-17 14:50; Opdateret: 27/10-17 15:33

Politiet på bar bund i sag om forgiftede fisk i Store VildmosePolitiet på bar bund i sag om forgiftede fisk i Store Vildmose

Efter flere måneder indstiller politiet efterforskningen af forgiftede fisk. Ingen kan sigtes, lyder det.

Brønderslev. Siden august i år har Nordjyllands Politi undersøgt forgiftede fisk i Store Vildmose nær Brønderslev - dog uden held.

Derfor indstilles efterforskningen nu, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag.

Det var tre døde fisk, som var sat på et spid nær søen, der i første omgang fik politiet på sporet af forgiftningen. Fiskene viste sig nemlig at indeholde den farlige gift carbofouran, der er en ulovlig nervegift.

Giften kan selv i små mængder være dødelig.

Det har ikke været muligt at sigte nogen i sagen på trods af adskillige afhøringer, ransagninger samt tekniske undersøgelser, oplyser politiet.

- Vi har vendt mange sten i den her meget alvorlige sag, men det har ikke været muligt for os at rejse en sigtelse af en mulig gerningsmand, siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard.

- Vi anser alle efterforskningsskridt for at være udtømte. Derfor lukker vi sagen, siger lederen af politiets efterforskning.

Det er fortsat uvist, hvad motivet bag forgiftningen har været. Politiet er derfor fortsat interesseret i henvendelser.

- Vi har naturligvis stadig en interesse i informationer, der kan føre til konkrete mistænkte – så vi kan få opklaret denne alvorlig sag, lyder det fra politikommissæren.

Der er tale om en særdeles farlig gift, som blev forbudt i EU for snart ti år siden. Landmænd har tidligere brugt carbofouran til at bekæmpe skadedyr i forbindelse med roedyrkning.

Siden 2010 har nervegiften flere gange kostet fredede rovfugle livet i Danmark. I de tilfælde er det ikke lykkedes at finde ud, af hvem der har lagt giften ud.

Samtidig med fundet af giften blev der udstedt et forbud mod jagt og fiskeri på den konkrete lokalitet, hvilket dog allerede blev ophævet i september.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx