15/11-17 11:56

Bruun: Seedning i andet lag vil styrke dansk VM-chanceBruun: Seedning i andet lag vil styrke dansk VM-chance

Morten Bruun vurderer, at det vil have vital betydning, hvis Peru flopper, og Danmark seedes i andet VM-lag.

Dublin. Tirsdag aften kvalificerede Danmark sig til VM i 2018 med en knusende 5-1-sejr ude over Irland. Natten til torsdag dansk tid udspiller sig endnu et opgør med stor betydning for Danmarks VM-chancer i Rusland næste år.

Peru og New Zealand spiller om den sidste plads ved slutrunden, og den får betydning for, om Danmark seedes i andet eller tredje lag.

Danmark behøver en samlet sejr til New Zealand for at blive seedet i andet lag. Efter 0-0 i den første kamp spilles returopgøret i Peru.

Morten Bruun, fodboldekspert på Discoverys kanaler, tillægger seedningen stor betydning for Danmark.

- Det vil få stor betydning, da vi er et land, der som udgangspunkt skal kunne slå dem fra det dårligste lag og som udgangspunkt ikke vil have mange chancer mod hold fra det øverste lag, siger Bruun.

Kommer Danmark i tredje lag vil Mexico, England, Spanien, Uruguay, Colombia, Schweiz, Kroatien og Peru være mulige modstandere fra andet lag.

Kommer Danmark selv i andet lag, venter enten Iran, Costa Rica, Egypten, Senegal, Tunesien, Sverige, Island eller Serbien fra tredje lag.

- Forhåbentlig kommer vi til at spille med om andenpladsen i gruppen, og så er det ret så væsentligt, om vi ryger ind i Spanien eller England, eller om vi kan være heldige at trække eksempelvis Iran fra tredje lag, vurderer Bruun.

- Vi er nok færdige med at grine af Sverige, og afrikanske hold kan være stærke særligt i starten af slutrunder, men generelt er holdene fra tredje lag mere spiselige, tilføjer Bruun.

Han forventer dog ikke, at New Zealand kan skabe overraskelsen mod Peru.

- Det er nok for meget at håbe på, at Peru snubler, men det vil virkelig styrke Danmarks muligheder for at avancere fra gruppespillet, lyder vurderingen fra Bruun.

Kampen i Peru begynder klokken 03.15 natten til torsdag dansk tid.

Der er lodtrækning til VM-grupperne 1. december.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx