07/10-17 14:42

DF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigtDF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigt

DF er ikke begejstret for Løkkes tale om et "åbent Danmark". Der skal skrues ned for antallet, mener DF.

Vejle. Dansk Folkeparti ønsker et mindre åbent Danmark - ellers vil Danmark lynhurtigt ændrer karakter.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde i Vejle har talt for, at Danmarks skal være åbent for udenlandsk arbejdskraft.

- Når der er cirka 80.000 udlændinge, der får en opholdstilladelse om året, og der oveni er over 100.000 udlændinge, der får et visum til Danmark, så er der behov for gradvist at skrue ned for antallet, da vi ganske enkelt ikke kan følge med, siger Martin Henriksen.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det fra Løkke.

Men regeringens støtteparti vil ikke åbne yderligere for udenlandsk arbejdskraft.

Partiet har tværtimod hævet den såkaldte beløbsgrænse, og dermed gjort det sværere at komme til Danmark for at arbejde til en almindelig løn.

- Hvis Venstres udlændingepolitik blev ført ud i livet, så ville Danmark lynhurtig ændre karakter, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Derfor er vi på en række områder helt uenige med Venstre, for vi mener, at indvandringen og især den ikke vestlige indvandring er alt for voldsom for et land på Danmarks størrelse.

Martin Henriksen mener, at det er en "myte", når virksomhederne siger, at det er svært at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark:

- Virksomhederne skal blot overholde loven, og gør de det, så kan de såmænd godt, naturligvis på visse betingelser, hente udenlandsk arbejdskraft til landet, siger Martin Henriksen.

Han opfordrer i stedet Løkke til at fokusere på at gøre Danmark til "et mindre åbent land":

- Det er vi også i gang med, og det selv om Venstre sidder på regeringsmagten. Og det arbejde agter vi at fortsætte, siger DF-ordføreren.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx