01/12-17 11:56

Læs hele borgmesteraftalen fra SlagelseLæs hele borgmesteraftalen fra Slagelse

Slagelses byråd mødes fredag for at vælge en borgmester. Her kan du læse den usædvanlig deleordning.

København. Aftale om håndtering af konstituerende møde i Slagelse Byråd fredag den 1. december 2017

Parterne er enige om, at de ved byrådets konstituerende møde den 1. december 2017 peger på John Dyrby Paulsen (A) som borgmester. Hermed er der 16 mandater bag valget af ny borgmester, og der bliver således ingen lodtrækning om borgmesterposten.

Parterne er endvidere enige om, og finder det helt afgørende, at der fortsat bør arbejdes videre med et bredt samarbejde i henhold til det arbejdspapir, alle partier har været med til at udarbejde.

Det er mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance aftalt, at der efter to år, det vil sige per 1. januar 2020, er mulighed for, om ønsket af Liberal Alliance, et skifte mellem John Dyrby Paulsen (A) og Villum Christensen (I) for så vidt angår poster i Slagelse Byråd.

I erkendelse af at vi står over for en lodtrækning om borgmesterposten, accepterer SF i den givne situation aftalen mellem A og I, men har betinget sig, at det brede samarbejde fortsat forfølges blandt andet med mulighed for et betydeligt antal udvalgsformandsposter til O, V samt B og bemærker desuden, at det er en betingelse, at posten som viceborgmester tilbydes Ann Sibbern (O).

Kilde: Aftaleteksten offentliggjort af TV Øst

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

47 Fakta-butikker dømt til at lukke:...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
’Ellie Goulding vækker de vildeste...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx