30/10-17 00:59

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejlPrisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Ifølge kilder er budgettet for byggeri af "Københavns nye vartegn" indtil videre overskredet med 30 procent.

København. Oplysningen om, hvor meget dyrere statens opførelse af Mærsk Tårnet bliver, er holdt hemmelig for offentligheden i to år.

Men Politiken skriver mandag, at den økonomiske ramme for byggeriet, der betegnes som "Københavns nye vartegn", blev udvidet til knap 1,8 milliarder kroner i 2015.

Det bekræfter centrale kilder omkring byggeriet til avisen.

Det var anden gang, at Folketinget skulle punge ekstraordinære skattekroner ud for forskningsbyggeriet til det sundhedsfaglige fakultet ved Københavns Universitet (KU).

Budgetoverskridelsen er dermed på i alt knap 30 procent. Indtil videre.

For selv om bygningen blev officielt indviet i januar i år, tårner omkostningerne sig i vejret på grund af fejl og mangler i de tekniske installationer.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) oplyste i juli Folketinget om, at den - fortrolige - økonomiske ramme fra 2015 heller ikke kan overholdes.

Bygningsstyrelsen og Transportministeriet skriver, at den nye budgetoverskridelse vil holde sig under grænsen for, hvornår Folketinget skal have forelagt et nyt aktstykke.

Den grænse er på ti procent af den økonomiske ramme.

Men det er en meget optimistisk udlægning, siger KU, der fra tætteste hold følger byggeriet, eftersom Bygningsstyrelsen lægger op til at vælte slutregningen over på universitetet via huslejen.

- På vores side er vi skeptiske med hensyn til størrelsen på budgetoverskridelsen, siger Anders Boe Hauggaard, der er ansvarlig for bygningsområdet på KU.

Politiken har spurgt Ole Birk Olesen om, hvad han og ministeriet gør for at sikre, at Bygningsstyrelsen arbejder med realistiske skøn og lever op til pligten over for Folketinget.

Men ministeren har "på nuværende tidspunkt ikke kommentarer vedrørende Mærsk Tårnet".

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Godt eller dårligt nyt? Ingen ved...
bt.dk
Line Baun: Måske sidder de og får sig...
bt.dk
Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx