18/08-17 13:14

Livstidsdømt rocker går til landsret i udleveringssagLivstidsdømt rocker går til landsret i udleveringssag

Rockeren Ian Ramm Hansen vil ikke udleveres til Frankrig. Nu går han til landsretten.

København. Den livstidsdømte bandidosrocker Ian Ramm Hansen går nu til Østre Landsret for at undgå udlevering til Frankrig i en sag om grov vold. Det oplyser hans advokat, Berit Ernst.

Retten på Frederiksberg bestemte tirsdag i denne uge, at Ramm Hansen skal udleveres. Men rockeren vil have kendelsen omstødt.

- Vi kærede kendelsen allerede samme dag, fortæller Brit Ernst.

Ramm Hansen frygter at blive udsat for nedværdigende og umenneskelig behandling i et fransk fængsel. Derfor har han indbragt Rigsadvokatens afgørelse om udlevering for domstolene.

- De overholder ikke de rettigheder, man skal have, har Berit Ernst sagt om de franske fængsler.

I Marseilles i Sydfrankrig ønsker anklagemyndigheden at gennemføre en sag om grov vold mod den 34-årige dansker, der tidligere har været såkaldt krigsminister i rockergruppen Bandidos.

Sammen med andre rockere var Ramm Hansen i sommeren 2014 taget til Frankrig for at deltage i en bandidosfest.

Under en bytur i den gamle del af Marseilles kom han i klammeri med to lokale. Danskeren har ifølge de franske myndigheder tæsket den ene med en stol, så vedkommende mistede synet på sit venstre øje.

Slagsmålet skyldtes, at de lokale havde stjålet et rolexur og en guldkæde fra de berusede rockere, har Ian Ramm Hansen forklaret.

I Danmark sidder han for tiden varetægtsfængslet, fordi han har anket byrettens dom om fængsel på livstid til Østre Landsret.

En tidlig morgen i november 2015 sneg han og en anden sig ind i en lejlighed. Her dræbte de tre sovende mænd med skud, lyder den anklage, som han ønsker sig frifundet for.

Herhjemme har anklagemyndigheden sagt, at udleveringen til Frankrig kan ske, når ankesagen i landsretten er overstået. Det vil sige på et tidspunkt i foråret 2018.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx