24/10-17 16:05

DF vil styrke bredbånd med en halv milliardDF vil styrke bredbånd med en halv milliard

Alle danskere skal dækkes af bredbånd, mener Dansk Folkeparti, som vil bruge en halv milliard kroner ekstra.

København. Danskere, som har problemer med bredbånd, skal dækkes ordentligt. Derfor vil Dansk Folkeparti bruge en halv milliard kroner ekstra i 2018 og 2019. Beløbet skal især bruges i tyndt befolkede område med dårlig it-forbindelse.

Det mener Dansk Folkepartis it-ordfører, Jan Rytkjær Callesen.

- Vi vil have den sidste mand, familie og ejendom med i Danmark. Så vi alle kan blive digitaliseret på en god og hurtig måde i hele Danmark, siger Jan Rytkjær Callesen.

- Vi hæver bredbåndspuljen fra 2 gange 40 millioner kroner nu til 240 millioner kroner i både 2018 og 2019. Samtidig satser vi på det trådløse med luftbåret bredbånd.

Pengene findes, når staten næste år sælger frekvenser på auktioner. Auktionen indbragte sidste gang godt en milliard kroner, påpeger Jan Rytkjær Callesen.

Bredbånd skal styrkes ved at opstille flere sendemaster til 3G/4G og telefoni. Det skal kommunerne hjælpe med. Så slipper selskaberne for at lægge kilometervis af nye kabler, mener Dansk Folkepartis it-ordfører.

Spørgsmål: Skal det især hjælpe beboere i tyndt befolkede områder?

- Ja. Lige præcis. Hvis det koster 50.000-60.000 kroner at grave kabel til en beboer, der bor længere ude, så er der ikke nogen selskaber, der er interesseret i det, siger Jan Rytkjær Callesen

Dansk Folkeparti vil bruge 100 millioner kroner på en pulje til forskning. Her kan man søge penge til projekter, der kan udbrede trådløst bredbånd i hele landet.

Partiet påpeger, at 88 procent af danskerne er dækket af bredbånd. Det er ikke for dyrt at få de sidste med, hvis Danmark skal i førertrøjen digitalt, mener Jan Rytkjær Callesen.

- Hvis vi har en strategi om, at vi skal være det mest digitaliserede land i Europa, så skal vi også sørge for, at vi har alle på, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Thomas Frank arbejder for FCM-boss:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx