25/08-17 10:56; Opdateret: 25/08-17 13:41

Anklager kræver bandeleder udvist og dømt for truslerAnklager kræver bandeleder udvist og dømt for trusler

Bandelederen Shuaib Khan skal ud af landet, fordi han har truet en betjent, lyder det i tiltalen mod ham.

storybild

København. Anklagemyndigheden i København kræver bandelederen Shuaib Khan udvist af Danmark. Khan er tiltalt for trusler mod politiet og er tidligere betinget udvist.

I anklageskriftet er Shuaib Khan, der går under navnet "Shebbi", omtalt som "ledende medlem af grupperingen Loyal To Familia", oplyser senioranklager Henrik Bergquist i en pressemeddelelse.

Shuaib Khan nægter sig skyldig, men blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør 12. august. Det skete i Københavns Byret under massiv tilstedeværelse af medlemmer fra banden Loyal To Familia (LTF).

LTF spiller ifølge Københavns Politi en central rolle i forbindelse med den bølge af skyderier, der har præget hovedstaden hen over sommeren. Også gruppens forsøg på at ekspandere i Østjylland er ifølge politiet årsag til en række voldelige sammenstød i Aarhus i forsommeren.

I København ligger gruppen ifølge politiet i konflikt med flere grupperinger fra blandt andet Mjølnerparken og Nordvestkvarteret.

For tiden undersøger Rigsadvokaten, om der er grundlag for at gå til domstolene for at opløst banden.

Shuaib Khan har tilbragt en stor del af sit voksenliv bag tremmer. Under retsmødet 12. august fortalte hans advokat, Michael Juul Eriksen, at Khan har siddet inde i ni ud af de seneste ti år.

Khan står meget stærkt i sit miljø. Da han i marts i år blev løsladt fra Politigårdens Fængsel, var cirka 100 unge mænd mødt op for at tage imod ham, har Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, fortalt til flere medier.

Kort efter løsladelsen indledte LTF sin ekspansion til Østjylland, Malmø og andre steder.

Som 21-årig blev den i dag 30-årige "Shebbi" dømt for at have deltaget i et voldsomt overfald på William Lennon Davis i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Davis blev stukket med kniv 14 gange.

Retten dømte tre mænd - blandt dem "Shebbi" - for vold med døden til følge. Khan, der har pakistanske rødder, fik otte års fængsel.

Siden har Khan fået andre domme blandt andet en dom indeholdende en såkaldt betinget udvisning.

En betinget udvisning gives i situationer, hvor der i princippet kunne ske udvisning, men hvor retten vurderer, at der er særlige grunde til ikke at dømme den pågældende til udvisning.

Med en dom til betinget udvisning følger en prøvetid på to år, og hvis den dømte skulle rode sig ud i ny alvorlig kriminalitet, så vil udgangspunktet være, at der skal ske udvisning - ubetinget.

Og sådan en dom fik Shuaib Khan for lidt mere end to år siden. Det skete i forbindelse med et overfald på en anden bandefigur, Store A, i Vestre Fængsel.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx