21/08-17 11:40; Opdateret: 21/08-17 12:16

Finsk politi sigter asylansøger for terror efter knivstikFinsk politi sigter asylansøger for terror efter knivstik

Politiet kræver i alt fem personer fængslet efter knivangreb i Turku i Finland. Angriber sigtes for terrorisme

Turku. En finsk domstol har mandag offentliggjort navnet på den formodede gerningsmand ved et knivoverfald fredag i Turku, hvor to kvinder blev dræbt og otte personer blev såret.

Angrebet blev ifølge domstolen udført af den 18-årige marokkanske asylansøger Abderrahman Mechkah, som nu bliver sigtet for terrorisme.

Politiet har anmodet om varetægtsfængsling af Mechkah, som for øjeblikket er indlagt på hospitalet. Han blev skudt og såret i benet af politiet fredag.

Politiet har samtidig begæret fire andre personer, der er mistænkt for at være involveret i angrebet, varetægtsfængslet.

Et retsmøde om angrebet i Turku bliver indledt tirsdag klokken 11, hvor den sigtede er til stede via et videolink fra sit sygeleje.

Der er endnu ikke offentliggjort oplysninger om, hvordan de fire andre anholdte var involveret.

I begyndelsen af året modtog politiet i Finland et tip om, at den 18-årige virkede radikaliseret.

Men den 18-årige mand har ikke stået opført på den finske sikkerhedstjenestes liste med omkring 350 potentielle terrorister.

Det skyldes, at politiet får mange af denne type henvendelser, oplyser det finske sikkerhedspoliti Supo i en pressemeddelelse.

- Vi forsøger at granske alle henvendelser, men gennemgangen forudsætter en kraftig prioritering. I første omgang kommer de henvendelser, der handler om en konkret trussel, skriver Supo i pressemeddelelsen.

Ved fredagens angreb blev to kvinder dræbt. De var begge finner.

Blandt de sårede var to svenskere og en italiener.

Knivstikkeriet skete fredag eftermiddag i byen Turku ved Trätorget i den centrale del af byen.

Et øjenvidne har fortalt finsk politi, at tre mænd løb og råbte "Allahu akhbar", der er arabisk og betyder "Gud er størst".

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx