18/11-17 08:13

Nydannet dansk mixeddouble er i første store finaleNydannet dansk mixeddouble er i første store finale

Efter tre måneder sammen er Christinna Pedersen og Mathias Christiansen klar til finalen i China Open.

Fuzhou. Den nydannede mixeddouble i badminton med Christinna Pedersen og Mathias Christiansen er klar til parrets første store finale.

Lørdag vandt de to danskere semifinalen i Super Series Premier-turneringen China Open, da de fjerdeseedede kinesere Yilyu Wang og Dongping Huang blev slået med 21-16, 24-22.

I den jævnbyrdige kamp var det ikke til at se, at Pedersen og Christiansen kun har spillet sammen, siden Badminton Danmark i slutningen af august valgte at sætte dem sammen som en satsning frem mod OL i 2020.

Lørdagens semifinale bølgede frem og tilbage, men i slutningen af begge sæt var det med dansk overvægt.

Kampen kunne dog nemt være gået i tre sæt. Efter danskerne havde misset to matchbolde, fik kineserne sætbold i andet sæt.

Den afværgede de to danskere, og kort efter var kampen ovre, da Christinna Pedersen pressede fjerbolden ind på kroppen af kineserne.

Fredag stod den nydannede badmintonkonstellation bag et endnu større resultat i kvartfinalen, da de forsvarende olympiske mestre og verdensmestre i mixeddouble, Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir fra Indonesien, blev slået.

Pedersen og Christiansen ligger på en beskeden plads som nummer 118 på verdensranglisten, men parret vil efter denne uges turnering træde ind i top-100.

I mange år var Christinna Pedersen en del af verdenseliten sammen med Joachim Fischer Nielsen, men parret blev splittet op 31. august.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formodet seriemorder anholdt: USA i...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx