Af Bo Poulsen - 23/12-17 11:22; Opdateret: 23/12-17 11:57

174 år gammel juletradition er ved at uddø i Danmark174 år gammel juletradition er ved at uddø i Danmark

'A Merry Christmas and a Happy New Year to you'. Det stod skrevet på det første kendte julekort, der blev udgivet i England i 1843. Det var tre år efter, frimærket blev opfundet.

storybild

Traditionen har siden spredt sig ud til store dele af verden heriblandt Danmark, som dog langt fra hoppede med på bølgen til at starte med. Det blev nemlig først tilladt at sende julekort af det danske postvæsen i 1871. Og i 1999 var brevforsendelser på sit højeste i Danmark. Men nu er den samlede brevpost faldet cirka 80 procent. Selvom Postnord ikke kan oplyse, hvor meget det har påvirket forsendelsen af julekort, så er man sikre på, at det også har ramt de analoge julehilsener.

Det skriver TV 2.

Tendensen har man også lagt mærke til hos Julemærkefonden, hvor salget de fysiske julemærker er støt faldene. Sammenlignet med 2011 er salget i år næsten halveret. En undersøgelse som TNS Gallup har foretaget for Postnord i 2016 viste også, at fire ud ti personer mellem 18-34 år forventede at sende et julekort. Til gengæld forventede tre ud af fire danskere over 65 år at sende en lille fysisk julehilsen.

Flere eksperter mener dog, at julehilsenen som sådan ikke er dødt. Det er bare rykket over på de mange digitale medier, som vi har til rådighed.

Livsstilsekspert Henrik Byager mener netop, at julekortet, som vi kender det, vil uddø med de ældre generationer. Og det giver på sin vis god mening.

»Jeg tror især ikke, at de generationer, som er født digitale pludselig bliver en stor generation af brevskrivere. Men den personlige hilsen dør ikke,« siger han til TV 2.

I dag kan du se det originale britiske, håndtegnede julekort på Victoria and Albert Museum i London, hvor julekortet i dag står udstillet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx