19/07-17 07:16

Nordjyske lægehuse får kritik af myndighederneNordjyske lægehuse får kritik af myndighederne

Lægehuse drevet af Falck har fået kritik for en række fejl og mangler. De har nu skiftet ud i personalet.

Thy. Mangelfulde journaler, recepter på stærk medicin udskrevet over telefonen og adhd-medicin til et ungt menneske, der burde være udredt af en speciallæge.

Det er nogle af de områder, hvor Falcks lægehuse i Hurup Thy og Frøstrup ikke har levet op til sundhedsmyndighedernes krav, viser rapporter fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

I en rapport, der er offentliggjort på styrelsens hjemmeside, lyder det, at behandlingsstedet i Hurup Thy har "problemer med betydning for patientsikkerheden".

Rapporten er udarbejdet i januar 2017.

Hos Falck forsikrer man om, at der er rettet op på problemerne efterfølgende.

- Vi har foretaget et benhårdt kvalitetsarbejde, og rapporterne fra januar har givet anledning til, at vi yderligere har strammet op, siger Thomas Helt, der er seniorvicepræsident i Falck Healthcare, til Nordjyske.

Han oplyser samtidig, at man siden overtagelsen af klinikkerne har revurderet de gamle arbejdsgange og skiftet ud i personalet.

Da Styrelsen for Patientsikkerhed for en måned siden besøgte klinikkerne, blev de akkrediteret uden anmærkninger.

Den anden private aktør på området, Nordic Medicare, har gennem længere tid været udsat for utilfredse borgeres kritik af betjeningen på klinikkerne i Pandrup og Thisted.

Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Nordjylland har på den baggrund aflagt besøg på Nordic Medicares klinikker. Indtil videre har der ifølge Nordjyske ikke været noget konkret sundhedsfagligt at sætte fingeren på.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Kronprins Frederik om udsigten til at...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx