06/11-17 22:19

Nye drabstrusler mod Charlie HebdoNye drabstrusler mod Charlie Hebdo

Det franske satireblad Charlie Hebdo har modtaget dødstrusler i sag om den muslimske akademiker Tariq Ramadan.

Paris. Det franske satireblad Charlie Hebdo i Paris, der i 2015 blev udsat for et terrorangreb, som kostede 12 mennesker livet, har igen modtaget dødstrusler.

Baggrunden for truslerne er denne gang en tegning af den schweiziske muslimske akademiker Tariq Ramadan, som er blevet beskyldt for voldtægt.

På forsiden af satirebladets seneste udgave er ramadan tegnet som en stor erektion og teksten "jeg er islams sjette søjle".

Ledelsen af Charlie Hebdo har anmeldt truslerne, og en kilde i den franske anklagemyndighed bekræfter over for AFP, at sagen bliver efterforsket.

Bladets redaktør, Laurent Sourisseau, siger, at redaktionen på satirebladet har fortsat med at modtage trusler og hademails siden angrebet i 2015.

- Sommetider modtager vi eksplicitte dødstrusler på de sociale medier, Det er altid vanskeligt at vurdere, hvor seriøse de er. Men i princippet anmelder vi dem altid, siger han.

Tariq Ramadan, som er professor i orientalske studier ved Oxford-universitetet, er blevet beskyldt for voldtægt af to kvinder i kølvandet på de mange anklager om overgreb som er blevet rettet mod Hollywood-producenten Harvey Weinstein i USA.

Han afviser anklagerne.

En muslimsk feministisk aktivist beskyldt i sidste uge den fremtrædende islamistiske akademiker for en brutal voldtægt på et hotel i Paris i 2012.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx