15/08-17 16:15; Opdateret: 15/08-17 17:04

Bagmandspoliti indleder undersøgelse af Nordea i hvidvask-sagBagmandspoliti indleder undersøgelse af Nordea i hvidvask-sag

I sidste uge blev Nordeas hovedkontor i København ransaget i forbindelse med overtrædelse af hvidvaskloven.

København. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) har formelt indledt en undersøgelse af banken Nordea.

Det er en undersøgelse af, hvorvidt banken har overtrådt lovgivningen om hvidvask.

Torsdag i sidste uge ransagede Søik også kendt som Bagmandspolitiet ransagede Nordeas hovedkontor i København.

Her blev en række dokumenter og data beslaglagt, oplyser anklagemyndigheden tirsdag i en pressemeddelelse.

- Vi er i fuld gang med at gennemgå, hvad vi fik med fra ransagningen. Når vi har stykket alle brikkerne sammen, melder vi ud, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod banken, siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis i pressemeddelelsen.

Det var i juni 2016, at Finanstilsynet anmeldte Nordea. Tilsynet var i en undersøgelse kommet frem til, at banken ikke havde overholdt reglerne for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

Nordea havde derfor ventet besøget, oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi fokuserer på at samarbejde fuldt ud med anklagemyndigheden, og vi er optaget af at sikre fuld adgang til alle relevante oplysninger, siger Julie Galbo, Chief Risk Officer i Nordea Bank AB i fondsbørsmeddelelsen.

- Sagen går tilbage til sommeren 2015, og vi er glade for, at man nu tager det næste naturlige skridt i processen. Vi håber, at vi i samarbejde med anklagemyndigheden hurtigst muligt kan få afsluttet sagen, siger hun.

Finanstilsynet politianmeldte banken efter en undersøgelse i juni 2015, hvor Nordeas danske afdeling blev gransket.

I 2015 fik Nordea i Sverige en bøde på 50 millioner svenske kroner. Det skete ifølge DR, fordi banken heller ikke i det nordiske naboland levede op til reglerne på området for hvidvask.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx