05/07-17 11:45; Opdateret: 05/07-17 13:45

Tre mænd får 12 års fængsel i narkosmuglersagTre mænd får 12 års fængsel i narkosmuglersag

København. I maj og juni sidste år blev kilovis af kokain og heroin smuglet til Danmark. Det blev gravet ned forskellige steder i omegnen af København, men politiet kom på sporet af smuglerringen.

Efterforskningen er forløbet under kodenavnet "Operation Blackjack", og politiet har både lavet telefon- og rumaflytninger i jagten på beviser mod de mistænkte.

Onsdag er tre mænd ved Retten i Glostrup idømt hver 12 års fængsel i sagen. En fjerde mand er idømt fire års fængsel, mens en femte mand er kendt skyldig. Domsafsigelsen mod ham er udsat.

Serberen SS og de to danskere Ronni Thomsen og Mike Halfdan Olsen, som hver blev idømt tolv års fængsel, har ifølge rettens dom håndteret i omegnen af 25 kilo kokain og mindst to kilo heroin.

Serberen arbejdede ifølge dommen for en kriminel organisation og smuglede narko til Danmark, hvor de to danskere sørgede for at modtage stofferne og få dem distribueret videre i systemet.

Men ingen af de tre har spillet nogen overordnet rolle i smuglerringen, fortæller dommer Janne Rostrup Hansen i forbindelse med domsafsigelsen. Derfor er straffene mod dem ikke blevet højere.

De overvejer alle, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

Fjerdemanden, Martin Langholz, er dømt for at have håndteret omkring fire et halvt kilo kokain. Han valgte at acceptere sin dom, men han risikerer stadig, at anklagemyndigheden vil anke.

En femte mand er også fundet skyldig i sagen. Anklagemyndigheden mener, at han er hovedmanden. Men retten har bestemt, at der skal foretages en supplerende mentalundersøgelse, før der kan afsiges dom over ham.

Af den grund er han stadig beskyttet af navneforbud.

Mentalundersøgelsen skal fastslå, om manden er egnet til en almindelig fængselsstraf. Hvis han bliver vurderet til at være for eksempel sindssyg eller retarderet, vil han skulle have en anden foranstaltning end straf.

En sjette mand har været tiltalt i sagen. Han var af ulykkelige grunde ikke til stede ved dagens retsmøde. I sidste uge blev manden nemlig fundet død i sin celle i Politigårdens Fængsel i København.

Ifølge anklager Anne Møller er manden blevet obduceret, men resultatet af obduktionen er ikke kommet endnu.

- Der går noget tid med at få svar på forskellige prøver. Men alt tyder på, at der er tale om en naturlig død, siger Anne Møller.

Tidligere har mandens forsvarsadvokat oplyst, at manden led af epilepsi, og at det kan være årsagen.

Den afdøde mand kommer fra Serbien. Det samme gør dømte SS, der fik 12 års fængsel.

Inden retssagen om narkosmuglingen begyndte, kom det frem, at de to serbere var sigtet i en anden sag - en drabssag.

Drabet skete 17. juni sidste år i Grantofteparken i Ballerup. Her blev en 29-årig mand skudt i hovedet og brystet. Han døde den efterfølgende nat på sygehuset.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx