25/10-17 11:04

Erhvervsliv: Frit valg til borgerne vil nedbringe sygemeldingerErhvervsliv: Frit valg til borgerne vil nedbringe sygemeldinger

Øget frit valg på velfærdsydelser og en genoptræningsgaranti vækker begejstring hos DI og Dansk Erhverv.

København. Hvis regeringen skulle forhandle sit nye udspil om frit valg på velfærdsydelser med DI og Dansk Erhverv, så ville flertallet allerede nu være hjemme.

De to organisationer er begejstrede for udspillet "Frit valg – bedre sammenhæng".

Udspillet indeholder flere elementer, som Dansk Erhverv længe har haft øverst på sin ønskeseddel ifølge Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

- Konkret er det meget positivt med en genoptræningsgaranti. Alt for mange borgere venter i dag på at blive genoptrænet efter at være blevet udskrevet fra et hospitalsophold.

- Den gennemsnitlige ventetid er over 14 dage, og i nogle kommuner er ventetiden helt oppe på mere end 30 dage. De lange ventetider giver længere sygemeldinger, hvilket er skidt for både borgere og samfundet som helhed, siger Mette Feifer i en skriftlig kommentar.

Både hos Dansk Erhverv og hos DI lægger man vægt på, at borgernes adgang til at vælge en privat leverandør både er til gavn for borgeren - og for innovationen i den offentlige sektor.

Set fra DI's sider har problemet blandt andet været, at mange borgere ikke har været klar over muligheden for at vælge en privat leverandør. Det blev tirsdag understreget i en analyse fra DI.

Den viste, at det kun er hver femte ældre, der vælger en privat leverandør, når de første gang skal have hjemmehjælp.

Ifølge DI's analyse skyldes det både, at mange ikke er klar over muligheden, og at flere kommuner ikke tilbyder frit valg på dele af ældreplejen.

- Omkring en ud af tre hjemmehjælpsmodtagere kender i dag ikke til muligheden for at vælge en privat leverandør. Det er bare ikke godt nok her 14 år efter det frie valg blev indført.

- Derfor er vi meget tilfredse med, at regeringen aktivt vil gøre en indsats for øge informationen om valgfriheden til de ældre, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service, i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Medie: Dansk ligaklub begæret konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx