15/10-17 09:30; Opdateret: 15/10-17 18:40

Black Army har smidt rygmærkerne og opløst sig selv i AarhusBlack Army har smidt rygmærkerne og opløst sig selv i Aarhus

Massiv indsats og hårdere straffe gør det mindre attraktivt at være bandemedlem, vurderer politiinspektør.

Aarhus. Den kriminelle bande Black Army er ikke længere at se i gadebilledet i Aarhus. Grupperingen har nemlig opløst sig selv, vurderer Østjyllands Politi.

- Vi ser dem ikke længere med synlig markering på, fortæller politiinspektør René Raffo fra den østjyske politikreds.

- Jeg skal jo ikke kunne sige, at der ikke dukker et medlem op i morgen, men det er vores vurdering, at de ikke er her. For vi har ikke set dem i et godt stykke tid nu, uddyber han.

Banden har i særlig grad været aktive i de aarhusianske forstæder Viby og Brabrand.

Politiinspektøren kan ikke give et præcist svar på, hvor længe bandemedlemmerne med de sorte rygmærker med hvid skrift har været ude af syne i Aarhus.

- Det er svært at sætte dage eller uger på. Men det har været sådan i et stykke tid, lyder det.

Der er flere forskellige initiativer, som er skyld i, at bandemedlemmerne ikke længere ses på gader og stræder, mener René Raffo.

- Jeg tror, det skyldes en massiv politiindsats hele vejen rundt. Og samarbejdet med kommunerne, og at vi har fået indført Bandepakke 3, som også gør det særdeles ikke-attraktivt at være med i en bande.

Regeringens seneste bandepakke har givet mulighed for hårdere straffe og sanktionsmuligheder over for medlemmer af bandegrupperinger.

Men politiet er dog ikke overbevist om, at medlemmerne af Black Army er blevet lovlydige. Hen over sommeren har flere af dem været varetægtsfængslet.

Og det kan selvfølgelig også være en af årsagerne til, at politiet har haft mindre bandekriminalitet at døje med på det seneste, fortæller René Raffo.

- Men vi håber selvfølgelig, når flere af dem bliver løsladt igen, at vi kan blive ved med at bevare roen ude i området. Så det stadig kan være trygt for almindelige borgere at bo og færdes derude.

Black Army opstod i Vollsmose i Odense for fire år siden. For nylig lukkede bandens klubhus i byen og erklærede gruppen for opløst der.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx