28/09-17 13:52

Center for Cybersikkerhed: DDos-angreb er svære at undgåCenter for Cybersikkerhed: DDos-angreb er svære at undgå

Det er både billigt og nemt at købe sig til et af de DDos-angreb, som har ramt ministeriers hjemmesider.

København. Både Udlændinge- og Integrationsministeriet og Udenrigsministeriet er blevet ramt af cyberangreb, som har lagt deres hjemmesider ned.

Udenrigsministeriets hjemmeside var utilgængelig i cirka 45 minutter onsdag aften, mens angrebet mod Udlændinge- og Integrationsministeriet har varet snart et døgn.

Ifølge chefen for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Lund-Sørensen, er det næsten umuligt at forhindre ondsindede hackere i at sætte de såkaldte DDos-angreb i værk.

- Det er svært at gardere sig mod et DDos-angreb. Det er nemt at købe sig til på de lyssky hjemmesider, og det er ikke særligt dyrt at lave de her overbelastningsangreb, siger Thomas Lund-Sørensen.

I forbindelse med et cyberangreb, som har ramt ministerierne, er Center for Cybersikkerheds opgave først og fremmest at holde øje med, om det spreder sig til andre myndigheder.

- Det gør det nemlig ofte, fordi der er andre, som får en god idé. Der kan være lidt en lemmingeeffekt, siger Thomas Lund-Sørensen.

Derudover er Center for Cybersikkerhed i kontakt med de relevante teleudbydere for at holde øje med, hvad der bliver gjort for at standse angrebet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Pres på Brøndby: Sensations-back...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Udenlandske eksperter: Sådan står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx