19/07-17 11:16

Frankrigs senat godkender omstridte beføjelser til politiFrankrigs senat godkender omstridte beføjelser til politi

Omstridt lovpakke med nye sikkerhedslove skal nu til behandling i Nationalforsamlingen.

Paris. En ny, omstridt lov, som skærper allerede eksisterende sikkerhedslove, er blevet vedtaget i Frankrigs senat med stort flertal.

Lovpakken, som blev vedtaget med 229 stemmer mod 106 stemmer, skal nu til behandling i underhuset, som udgør selve Nationalforsamlingen. Det ventes først at ske i oktober.

Den nye lov er et af præsident Emmanuel Macrons valgløfter. Den skal erstatte den undtagelsestilstand, som blev indført i Frankrig efter angrebene i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt, og 368 blev såret.

Den indebærer, at flere udvidede beføjelser til politiet, der er gældende under undtagelsestilstanden, gøres permanente. For eksempel vil politiet uden dommerkendelser kunne sætte personer i husarrest, gennemføre razziaer og forbyde offentlige møder bestemte steder.

Den franske indenrigsminister, Gerard Collomb, forsvarer loven med henvisning til, at det er nødvendigt at "bekæmpe den altid tilstedeværende terrortrussel".

– Vi vil af med undtagelsestilstanden, men vi kan ikke gøre det, uden at der kommer solide anti-terrortiltag på plads, siger Collomb.

Menneskerettighedsgrupperne Amnesty International og Human Rights Watch kalder de skærpede love for overdrevent strenge.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx