Af KARINA SVENSGAARD, MIKE KALTOFT JENSEN - 30/10-17 13:18; Opdateret: 30/10-17 13:28

Raket-Madsen ændrer forklaring - ny sigtelse i ubådssagenRaket-Madsen ændrer forklaring - ny sigtelse i ubådssagen

Peter Madsen har nu ændret sin forklaring i sagen om det formodede drab på Kim Wall.

storybild

Politiet udvider nu sigtelsen mod Peter Madsen, så han også sigtes for at have krænket Kim Wall seksuelt.

Københavns Politi valgte mandag at udvide sigtelsen mod Peter Madsen, så den også omfatter 'anden kønslig omgang end samleje' under særlig skærpende omstændigheder, efter straffelovens § 225. Baggrunden for udvidelsen er de 14 stiklæssioner, der er påført i og omkring kønsdelene på Kim Walls lig.

Politiet har desuden genafhørt Peter Madsen, som nu har ændret sin forklaring. Han har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden, mens han selv var på ubådens dæk.

Endvidere har Peter Madsen erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt.

»Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

Allerede nu er der afsat dage i april til selve retssagen, fordi politiet betragter sagen som færdigefterforsket.

»Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet,« siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Sagen er berammet som en nævningesag i Københavns Byret til at løbe over otte retsdage: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. og 25. april 2018.

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx