14/08-17 02:27; Opdateret: 14/08-17 18:19

18 meldes dræbt i angreb mod restaurant i Burkina Faso18 meldes dræbt i angreb mod restaurant i Burkina Faso

Formodede jihadister åbnede søndag ild mod gæster på en restaurant i Ouagadougou, hvor 18 meldes omkommet.

Ouagadougou. En politiaktion er afsluttet efter et angreb i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, der startede sent søndag aften.

Det oplyser landets kommunikationsminister, Remi Dandjinou, på en pressekonference, der er transmitteret på de sociale medier.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Formodede jihadister angreb sent søndag aften en tyrkisk restaurant i Ouagadougou.

18 personer er døde i angrebet, og flere skulle være sårede, oplyser Remi Dandjinou.

To angrebsmænd skulle ifølge ministeren også være dræbt.

Tidligere oplyste han, at sikkerhedsstyrker havde dræbt tre formodede jihadister, der menes at stå bag angrebet. Men det tal er efter operationens afslutning ændret til to.

Udenrigsministeren oplyser, at otte udlændinge er blandt de dræbte.

- Det er fem mænd fra henholdsvis Frankrig, Tyrkiet, Senegal, Niger og Libanon, samt en canadisk kvinde og to kvinder fra Kuwait, siger udenrigsminister Alpha Barry.

Han tilføjer, at tre ofre endnu ikke er identificeret.

Burkina Faso har de seneste år været udsat for et stigende antal angreb fra militante grupper langs grænsen mod Mali i nord.

Vidner har fortalt, at tre bevæbnede mænd ankom til restaurant Aziz Istanbul i en firehjulstrækker omkring klokken 21.30. De åbnede ild mod gæster, der sad udenfor.

Politibetjente og soldater ankom til stedet i pansrede køretøjer, hvorefter der ifølge en journalist fra nyhedsbureauet AFP kunne høres sporadiske skud.

Det fattige og lukkede land Burkina Faso, der grænser op til Mali og Niger, har de senere år oplevet en række af angreb. Jihadistiske grupper har taget skylden.

Det værste angreb var mod et hotel og en nærliggende café i det centrale Ouagadougou i januar 2016. 30 mennesker, heriblandt flere udlændinge, blev dræbt.

Den nordlige grænseregion i Burkina Faso er ifølge AP hjemsted for en lokal prædikant ved navn Ibrahim Malam Dicko.

Han radikaliserer angiveligt andre. Han har taget skylden for de seneste dødbringende angreb mod regeringssoldater og civile i landet.

Hans militante gruppe, Ansarul Islam, er på Burkina Fasos liste over terrororganisationer.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx