29/11-17 08:36; Opdateret: 29/11-17 09:05

Kriminalpolitisk forening savner lærere i fængslerKriminalpolitisk forening savner lærere i fængsler

Sikkerhed i fængslerne kræver flere lærere og ikke flere fængselsbetjente mener, Landsforeningen Krim.

København. Et flertal i Folketinget har indgået en aftale om en ændring af Kriminalforsorgen. Et af elementerne handler om få flere fængselsbetjente i fængslerne.

Aftalen har fokus på at øge sikkerheden i fængslerne. Men hvis det er formålet, bruger politikerne det forkerte greb, mener Claus Bonnez, der er formand for Landsforeningen Krim.

Han mener, at sikkerheden kunne øges mere effektivt på andre måder.

- Det kunne man ved at få nogle andre faggrupper end fængselsbetjente ind i fængslerne, siger han.

- Det ser vi i udlandet - for eksempel England – at man får flere lærerkræfter og andre uddannelser (ind i fængslerne, red.). De er bedre til at motivere de indsatte til at foretage andre ting end kriminalitet.

Landsforeningen Krim tilbyder blandt andet retshjælp til indsatte samt hjælp til pårørende til indsatte. Foreningen inddrages typisk også i lovarbejde i Folketinget, hvor den bidrager med høringssvar.

Ifølge aftaleteksten skal aftalen ikke kun forbedre sikkerheden i fængslerne. Den skal også medvirke til, "at Danmark er et trygt og sikkert samfund".

Derfor burde aftalen også indeholde bedre muligheder for prøveløsladelse ifølge Claus Bonnez. Han fremhæver prøveløsladelse som en effektiv måde for myndighederne at få lovlydige borgere ud af fængslerne.

- Vi savner, at man gør noget ved, at vi er et af de lande, der i meget ringe grad benytter prøveløslader, siger Claus Bonnez.

- Prøveløsladelser har vist sig at være en meget effektiv måde at motivere folk til at holde sig på måtten, når de kommer ud af fængsel, fordi man gennem prøveløsladelse kan holde snor i dem.

Den politiske aftale er indgået af VLAK-regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx