13/08-17 13:00; Opdateret: 13/08-17 13:55

Villy Søvndal: Kan du mærke medvinden Pia?Villy Søvndal: Kan du mærke medvinden Pia?

VLAK-regeringen er en succes, fordi den intet gennemfører. Rød blok skal vise et alternativ, siger Olsen Dyhr.

København. Tidligere SF-formand Villy Søvndal deltog søndag i SF's sommergruppemøde i København.

- Kan du mærke medvinden, Pia?, lød det spøgefuldt fra Villy Søvndal mens han og SF's formand, Pia Olsen Dyhr, ventede på at indlede pressemødet i den stride blæst på Amager Fælled.

Villy Søvndals bemærkningen harmonere ikke helt med den lidt vanskelige position SF har haft siden valget i 2015. Klemt af både Alternativet og Enhedslisten har endnu ikke formået at flytte sig meget fra det skuffende valgresultat på 4,2 procent af stemmerne.

SF's formand Pia Olsen Dyhr valgte dog at tale fra medvindspositionen. VLAK-regeringen er ifølge Olsen Dyhr gået i stå, og det giver partierne i rød blok muligheder, mener hun:

- Hvis man ser på, hvad der er sket på de to år siden valget, så er regeringen heldigvis ikke lykkes med ret meget. Så alt i alt er regeringen en succes, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun peger på, at først Venstre-regeringen og siden VLAK-regeringen ikke er lykkes med at gennemføre topskattelettelser, højere pensionsalder, nulvækst i det offentlige forbrug eller en fiskeripolitik "til gavn for kvotekongerne".

- Der ligger et særligt ansvar på os røde partier for at styrke kampen mod ulighed, styrke velfærden, sikre en bæredygtig udvikling og styrke humanismen.

- Det er nu, vi skal vise, at der er et alternativ til regeringen, siger Pia Olsen Dyhr.

SF vil selv styrke partiets profil ved at sætte "vikaren fra helvede", Karsten Hønge, ind på den helt centrale post som politisk ordfører.

Den skarptungede Hønge var blandt hovedkræfterne i de interne opgør, der førte til, at partiet forlod S-R-SF-regeringen over Dong-sagen.

- Jeg har fuld tillid til Karsten Hønge. Han kan bidrage til, at der er flere ansigter på SF. Og så må man erkender, at Karsten Hønge har en skarp og elegant tunge, som vi gerne vil bruge mere, siger Pia Olsen Dyhr.

Villy Søvndal deltog i pressemødet som SF's spidskandidat ved regionsrådsvalget i Syddanmark.

Og selv om hjertesygdom har holdt den tidligere SF-formand uden af politik i et stykke tid, så var det den velkendte optimistiske Villy Søvndal, der mødte pressen:

- Jeg kan mærke, at der er medvind. I hvert fald lige her (på Amager Fælled, red.). Og jeg håber, at den medvind også bliver SF's. SF har fortjent det, lød det fra Villy Søvndal forud for kommunal- og regionsrådsvalget 21. november i år.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx