22/10-17 22:42

Vi får flere børn: Bupl advarer om mangel på pædagogerVi får flere børn: Bupl advarer om mangel på pædagoger

Mens pædagogerne taler om et skrækscenarie, ser kommunerne ikke tegn på noget stort problem.

København. Frem mod 2025 vil der blive næsten 60.000 flere børn i Danmark, forventer Danmarks Statistik. Det udløser ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten mandag advarsler om en kommende mangel på pædagoger.

- Dejligt med flere børn, men det er et skrækscenarie, at antallet af nye pædagoger ikke følger med, siger Elisa Bergmann, formand for Bupl, pædagogernes fagforening.

Andelen af pædagoger i daginstitutionerne vil falde fra de nuværende 60 procent, og det harmonerer slet ikke med den øgede fokus på udviklingen i barnets første år, siger hun til avisen.

Bupl vurderer, at der kommer til at mangle 8500 pædagoger.

Manglen på pædagoger er så småt begyndt at vise sig i form af flere genopslag. Og ledigheden blandt pædagoger er generelt lav.

Samtidig går det langsomt med at oprette nye pladser på pædagoguddannelsen.

På for eksempel Via University College i Aarhus skønnes behovet for nye pædagogeri Region Midtjylland til at være 1500. Men det er foreløbig kun lykkedes at etablere 10 nye studiepladser.

Også her tales der om en "mangelsituation".

I kommuneforeningen KL er borgmester Michael Ziegler (K), formand for løn- og personaleudvalget, dog ikke så bekymret. Blandt andet fordi pædagogerne bliver længere tid på arbejdsmarkedet:

- Derudover bliver dimensioneringen af pædagoguddannelserne løbende justeret efter en konkret vurdering af de fremtidige behov, og p.t. uddanner vi pædagoger nok til det stigende antal børn, siger han i en skriftlig kommentar-

Michael Ziegler tilføjer, at skulle der opstå vanskeligheder med at rekruttere pædagoger, er det en mulighed at ansætte pædagogiske assistenter med en lidt kortere uddannelse.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Særbehandling til stjerne: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx